© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Szafnauer: "Lance Stroll is een geweldige coureur"

08 nov. 2018 07:01 Ruud Dimmers 1 reacties
Force India-teambaas Otmar Szafnauer verwacht veel van Lance Stroll. De jonge Canadees is nog niet officieel gepresenteerd als coureur voor 2019, maar dat is slechts een kwestie van tijd. Zijn toekomstig teambaas steekt hem alvast wat veren toe.

Dat Stroll in 2019 voor Force India, of welke naam het team dan ook krijgt, gaat rijden is een zekerheidje. Vader Lawrence Stroll kocht het noodlijdende team enkele maanden geleden op met een consortium van investeerders. Daar waar de overstap van zoonlief Lance al tijdens die seizoen werd verwacht, is deze nu uitgesteld naar vorig seizoen.

Teambaas Otmar Szafnauer heeft de pr-machine al vol draaien. De jonge Canadees is volgens hem een geweldige coureur, iets waar veel critici anders over denken.

"Ik ken Lance persoonlijk nog niet zo goed, maar wat ik zie is dat hij goed presteert", laat Szafnauer aan Globo weten. "Vorig seizoen finishte hij slechts drie punten achter Felipe Massa in het kampioenschap."

Daarbij wordt wel voorbijgegaan aan het feit dat Stroll liefst vijftien punten verzamelde met zijn derde plaats in de Grand Prix van Azerbeidzjan, maar in de rest van het seizoen vakkundig afgedroogd werd door Massa. Dit seizoen gaat het meer gelijk op bij Williams, waar Stroll en teamgenoot Sergey Sirotkin in de achterhoede verkeren.

"Toen Sirotkin tekende bij Williams vertelde iedereen me dat hij zeer snel is tijdens de kwalificatie, maar Lance verslaat hem. Zijn prestaties geven aan dat we te maken hebben met een geweldige coureur." Szafnauer heeft zijn statistieken niet op orde, want de tussenstand is 11-8 in het voordeel van Sirotkin.

"Hij is nog altijd erg jong, maar wij gaan hem helpen in zijn ontwikkeling. Iets dat we ook deden bij coureurs als Hülkenberg, Di Resta en Bianchi. We zijn in staat om coureurs te leren hun potentieel te benutten en dat zal bij Lance niet anders zijn."

Bij Force India moet Stroll het opnemen tegen de ervaren Sergio Perez, die bovendien al sinds 2014 voor het team uitkomt.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen