TT-circuit Assen begonnen met bouw nieuwe Winterdijk tribune

08 dec. 2017 15:58 Ruud Dimmers 0 reacties
De bouw van de nieuwe Winterdijktribune is vandaag begonnen. Wethouder Ruud Wiersema van de Gemeente Assen gaf het startsein. De tribune moet gereed zijn voor de TT van Assen in 2018.

Renovatie TT circuit Assen van start

Het TT-circuit is dit jaar volop bezig met een upgrade van het circuitpark. Zo werd er eerder al geïnvesteerd in de Haarbochttribune en nu is het de beurt aan de bouw van een nieuwe Winterdijktribune. Deze biedt plaats aan 9100 toeschouwers en wordt voorzien van blauwe en gele stoeltjes.

De grond van de oude Winterdijktribune wordt benut om de taluds in de zuidlus van het circuit te upgraden. Zo worden deze hoger en komt er een terras. Met de bouw in 4 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft gefinancierd wordt door de gemeente Assen.

De 308 meter lange en 13 meter hoge Winterdijktribune geeft uitzicht op Ramshoek, de Geert Timmerbocht en een groot deel van het rechte stuk richting start en finish. De oplevering van de nieuwe tribune moet plaatsvinden voor het TT-weekend in 2018.

Bekijk in onderstaande video hoe de tribune eruit komt te zien. Wij vinden het een zeer mooie upgrade voor het TT-circuit.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen