Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

TT-circuit Assen begonnen met bouw nieuwe Winterdijk tribune

De bouw van de nieuwe Winterdijktribune is vandaag begonnen. Wethouder Ruud Wiersema van de Gemeente Assen gaf het startsein. De tribune moet gereed zijn voor de TT van Assen in 2018.

Het TT-circuit is dit jaar volop bezig met een upgrade van het circuitpark. Zo werd er eerder al geïnvesteerd in de Haarbochttribune en nu is het de beurt aan de bouw van een nieuwe Winterdijktribune. Deze biedt plaats aan 9100 toeschouwers en wordt voorzien van blauwe en gele stoeltjes. De grond van de oude Winterdijktribune wordt benut om de taluds in de zuidlus van het circuit te upgraden. Zo worden deze hoger en komt er een terras. Met de bouw in 4 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft gefinancierd wordt door de gemeente Assen.

De 308 meter lange en 13 meter hoge Winterdijktribune geeft uitzicht op Ramshoek, de Geert Timmerbocht en een groot deel van het rechte stuk richting start en finish. De oplevering van de nieuwe tribune moet plaatsvinden voor het TT-weekend in 2018. Bekijk in onderstaande video hoe de tribune eruit komt te zien. Wij vinden het een zeer mooie upgrade voor het TT-circuit.

Ey08O09fURQ

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China