Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Daniil Kvyat

Kvyat hoopt op sterk seizoen: "AlphaTauri flink verbeterd"

Het 'nieuwe' Formule 1-team van AlphaTauri hoopt in 2020 hoge ogen te gooien, maar Daniil Kvyat weet dat het middenveld bijzonder dicht bij elkaar zit. RacingNews365 zocht de coureur op en sprak met hem over de testdagen en het nieuwe seizoen.

Kvyat
Interview
Naar nieuwsoverzicht © AlphaTauri

Vorig seizoen kende Scuderia Toro Rosso een uitstekend jaar, met twee podiumplaatsen - de eerste sinds Sebastian Vettel verrassend zegevierde in de Italiaanse GP van 2008. Met een nieuwe naam, AlphaTauri, en nieuwe teamkleuren gaat het team dit jaar op jacht naar de vijfde positie in het WK.

In een exclusief interview met RacingNews365 laat Daniil Kvyat zijn licht schijnen op het nieuwe Formule 1-seizoen en zijn kansen. "Voorlopig vind ik het lastig om in te schatten waar we precies staan. Niet alleen doordat de testdagen niet veel zeggen, maar voornamelijk omdat duidelijk is geworden dat er een zeer sterke middenmoot is dit jaar. Ik denk dat het middenveld erg dicht bij elkaar zit en de groep nog groter is geworden."

De verwachting is dat de top drie teams wederom een klasse apart zijn, waarna teams als McLaren, Renault, Racing Point en Alpha Tauri strijden voor de positie van 'best of the rest'. Met teams als Haas en Alfa Romeo en zelfs Williams, houdt Kvyat dit jaar ook rekening.

Om een succesvol jaar te kennen moet AlphaTauri ijzersterk voor de dag komen weet Kvyat, die blij is met de nieuwe bolide. "We moeten tactisch sterk zijn, zoals we dat ook vorig jaar waren. Ik heb nog geen concreet doel voor ogen, maar de wagen is in ieder geval op een flink aantal punten verbeterd. Hopelijk gaan die veranderingen hun vruchten afwerpen."

De eerste signalen zijn positief, zo weet Kvyat te melden: "We hebben tijdens de testdagen gezien dat we sneller zijn dan vorig seizoen." De Rus werpt zich met zijn ervaring tevens op als een belangrijke pion binnen het AlphaTauri-team. "Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan. Ik denk dat ik die ervaring goed kan gebruiken om de huidige wagen samen met het team door te ontwikkelen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull