Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

“Taakstraf Verstappen bij Formule E geeft verkeerd beeld”

Max Verstappen is dit weekend in Marokko aanwezig bij de Formule E-race, maar doet dit niet op vrijwillige basis. De Nederlander moet hierbij aanwezig zijn van de FIA om zo zijn taakstraf, die hij ontving na het incident met Esteban Ocon, in te lossen. Niet iedereen kan deze handelswijze van de FIA waarderen.

"Het is vreemd dat Max Verstappen hier naar toe komt voor zijn taakstraf. Daarmee doen ze de Formule E tekort, want het zou geen straf moeten zijn om naar een Formule E-race te komen", aldus Sam Bird die vanaf pole vertrok in Marokko maar uiteindelijk als derde over de streep kwam.

Tegenover Racefans laat de Formule E-coureur weten dat hij niet met de Nederlander zelf heeft gesproken, maar dat hij hoopt dat de Red Bull-coureur het ondanks zijn straf het naar zijn zin heeft gehad. "Hopelijk heeft hij het leuk gevonden zodat hij zijn collega's ook van de juiste feedback kan voorzien." Verstappen die inmiddels volop in training is voor het nieuwe Formule 1-seizoen heeft in ieder geval genoten van de race. "Het was absoluut een spannende race. Normaal zie ik er wel iets van op televisie, maar het is leuk om het nu van zo dichtbij mee te maken. Het is een klasse die zich steeds verder ontwikkelt met verschillende motorfabrikanten waardoor het echt een uitdagende serie wordt."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin