Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

"Tankstops maken racen in Formule 1 veel leuker"

Mogelijk keren de tankstops in 2021 terug in de Formule 1. Een verandering die met open armen wordt ontvangen door veel coureurs.

De beide Haas-coureurs zijn groot voorstander van de herinvoering van de brandstofstops in de Formule 1. Romain Grosjean voorspelt spannendere races, die bovendien uitdagender zijn voor de coureurs.

"Ik ben een voorstander van tanken in de Formule 1, het is goed om een snellere en lichtere auto te krijgen. Dat maakt de sport meer uitdagend voor de coureurs, maar zorgt ook voor meer verschil in strategie tussen de teams."

"Het rijden met zware auto's is niet bepaald geweldig. Als we lichtere auto's hebben dankzij tankstop, dan verminderd ook de bandenslijtage."

Teamgenoot Kevin Magnussen juicht de mogelijke terugkeer van de brandstofstops eveneens toe. "Tankstop zijn zeer goed voor de sport en hebben zeker een positief effect op de banden. Het zou er ook voor zorgen dat we meer close racing zien. Voor de coureurs is het veel leuker en uitdagender om met deze auto's te racen, omdat de rondetijden aanzienlijk lager liggen dan nu met de volle tanks."

Eind oktober 2019 worden de nieuwe regels voor 2021 officieel gepresenteerd en wordt ook duidelijk of de tankstops terugkeren in de Formule 1

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten