Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verliest kilo's in zes weken: "In januari is het vol gas"

Max Verstappen heeft zichzelf deze winter, terecht, flink verwend. Hij kwam wat kilo's aan toen hij in december vakantie pakte, dus die moesten er in januari in een rap tempo weer af.

Het Formule 1-seizoen van 2022 was al relatief vroeg voorbij. Op 20 november reed Verstappen de laatste race en stiekem had hij daarvoor de teugels al een beetje laten vieren. Hij was immers tijdens de GP van Japan, begin oktober, kampioen geworden. Toen het seizoen voorbij was, genoot Verstappen even een maandje lang van het leven. Toch stond hij tijdens de testdriedaagse weer topfit aan de start. Hij ziet er zelfs beter afgetraind uit dan ooit. Volgens Verstappen is het qua gewicht niet anders dan voorheen, maar wel was hij deze winter meer aangekomen dan de vorige jaren het geval was.

Verstappen geniet van het leven

In gesprek met het Nederlandse F1-journaille vertelt Verstappen over zijn winter en is hij heel eerlijk over het feit dat hij de teugels de afgelopen maanden even goed had laten vieren. "In de winter was ik wel wat aangekomen, maar dan vind ik het ook leuk om het er weer af te trainen." "Heel veel mensen zeggen dat ik er nog lichter uitzie dan normaal, maar qua gewicht is het hetzelfde. Ik vind het lastig uit te leggen, misschien heeft het met mijn leeftijd te maken", lacht hij. "Ik sta elke dag op de weegschaal, in de ochtend en in de avond. Wanneer ik het zwaarst ben? Ik was best wel wat aangekomen deze winter, meer dan de jaren ervoor, dus ik moest ook meer afvallen", aldus de tweevoudig kampioen.

"In januari is het weer vol gas"

De kilo's vlogen er deze winter aan bij Verstappen, die naar verluidt wat kilo's aankwam tot aan de jaarwisseling, twee keer zo veel als de vorige winters. In slechts zes weken tijd verloor hij die kilo's echter weer, door zichzelf flink te pijnigen. Maar, zo vertelt Max, dat vindt hij juist leuk om te doen. "Maar dat afvallen vind ik wel leuk, want dat is een beetje jezelf pijnigen. Omdat je voor mijn gevoel het hele jaar onder je gewicht zit, en dan heb je een maand de tijd om een beetje van het eten en drinken te genieten, dus dan doe ik dat ook." "Iedereen is anders. Sommigen vinden het heel leuk om het hele jaar door gewoon constant te zijn en ik vind het juist heel leuk om een maand niet aan trainen te denken. Als je in januari dan weer begint, is het meteen vol gas, in de 'afvalmodus', maar ook fit worden. Voor mij werkt het."

Auto had meer overgewicht dan ik!

Als we het dan toch over overgewicht hebben. Niet alleen Verstappen, maar ook zijn auto had er even last van, maar in beide gevallen zijn die kilo's verdwenen. Max grapt als hem gevraagd wordt of het lastiger is om de auto verder door te ontwikkelen nu deze al zijn overgewicht kwijt is. "Nee, dat maakt het niet moeilijker, want daarbuiten zijn we nog veel andere dingen aan het doen. We weten best wel waar we aan moeten werken. De auto was vorig jaar heel veel te zwaar, nog meer dan ik in december! Dat is aardig wat", zo sluit hij lachend af.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje