Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Team Verstappen getipt voor een verrassing: "Red Bull heeft dingen verborgen"

Volgens Jolyon Palmer, die drie dagen lang de nieuwe Formule 1-bolides bestudeerde, houdt men bij Red Bull iets verborgen. Hij velt zijn oordeel over de topteams na de eerste testweek in Barcelona.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Jolyon Palmer is al even niet meer actief als Formule 1-coureur, maar is nog steeds nauw betrokken bij de sport. Als analist hield hij de afgelopen week alle teams nauwlettend in de gaten. Hij zag onder meer hoe Red Bull goed uit de startblokken kwam.

"Het was een steady start voor Red Bull, dat haar wagen in Barcelona voor het eerst liet zien. De RB18 had in het oog springende sidepods! Meters maken leek de prioriteit te zijn en Verstappen reed probleemloos in een op het oog heel zware, maar wel stabiele Red Bull voordat hij het stuur aan Sergio Perez overgaf."

"De laatste dag liet Verstappen een glimp zien van de onderliggende Red Bull-snelheid. Perez het wat meer pech qua betrouwbaarheid, maar ook hij eindigde de testdagen op een positieve noot", aldus de Britse ex-F1-coureur.

Red Bull verbergt wat

Volgens Palmer heeft Red Bull van alle teams het minst het achterste van haar tong laten zien. Hij verwacht dan ook veel van het team van Verstappen tijdens de aanstaande testdagen.

"Het ziet er naar uit dat Red Bull zichzelf in een positieve positie bevindt, ook al geven ze toe dat er nog genoeg werk aan de winkel is. Bovendien hebben ze in mijn ogen nog het meest verborgen gehouden van alle teams. Daarom moeten we hen in de gaten gaan houden tijdens de testdagen in Bahrein."

Mercedes maakt eveneens indruk

Wat Palmer opviel, is dat Mercedes aanzienlijk beter uit de startblokken is gekomen dan vorig jaar het geval was. Toen stonden Lewis Hamilton en Valtteri Bottas meermaals achterstevoren op de baan. Dit jaar was daar geen sprake van.

"Bij Mercedes ging het beter dan vorig jaar tijdens de testdagen. Ook zij zien er goed uit, in tegenstelling tot vorig jaar. Toen leek de auto onbestuurbaar op sommige momenten, terwijl er toen maar een paar kleine regelwijzigingen waren."

Grote update Mercedes?

Mercedes leek niet immuun voor het probleem dat alle teams hadden. De eerste dag stuiterden Russell en Hamilton zelfs over het rechte stuk, maar Palmer zag hoe het team alleen maar beter werd. Bovendien zit er voor de tweede testweek een grote update aan te komen voor de kampioenen, zo heeft hij begrepen.

"Wel leek Mercedes vooral de eerste dag last te hebben van porpoising, maar alle teams hadden daar op een manier wel last van. De coureurs waren in eerste instantie dan ook bepaald niet blij. Hoe langer de test duurde, hoe beter het echter werd. Net als hun rondetijden, al hielp het zachte C5-rubber daar wel bij."

"Het was een degelijke start voor de kampioenen", concludeert de voormalig Renault-coureur. "Het lijkt er bovendien op dat zij van alle teams wel eens de grootste update mee kunnen brengen naar de tweede testweek Bahrein, waar ze hun ware pace wat meer kunnen tonen."

En hoe zit het met Ferrari en McLaren?

Natuurlijk keek Palmer met een schuin oog ook naar de outsiders. Ferrari en McLaren zijn dat in zijn ogen namelijk. "Het kon niet vlekkelozer gaan voor Ferrari tijdens de eerste testweek. Er waren niet tot nauwelijks problemen, maar alle positieve geluiden die uit Maranello komen, die zag ik in Barcelona ook terug. Beide coureurs zagen er comfortabel uit en de eerste rondetijden ook, voor wat dat waard mag zijn. Is dit het eerste teken dat Ferrari zich in 2022 weer vooraan kan mengen?"

"McLaren mag tot slot worden beschouwd als underdog", vervolgt de Brit. "Ze hadden een goede test en hadden een goede basis, net als Ferrari. Meteen hadden de coureurs vertrouwen in de MCL36, terwijl andere teams soms nog worstelden. Het team zegt dat het allemaal wel meevalt en dat ze andere programma's hadden dan de rest. Het is ook lastig te zeggen op dit moment wat we kunnen concluderen, maar de auto ziet er in ieder geval goed uit. Kunnen ze net als Ferrari een sprong maken", zo eindigt hij met een retorische vraag.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Column Geen spaan heel gelaten van 'schandalige' FIA: "Ze moeten zichzelf eens onderzoeken"