Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas bevestigt: In 2023 een nieuwe Formule 1-coureur op de grid

Oscar Piastri zal in 2023 rijden in de Formule 1, dat bevestigt Alpine-teambaas Otmar Szafnauer. Hij kan niet vertellen of er al een contract klaar ligt en bij welk team, maar een stoeltje voor het volgende seizoen lijkt een zekerheid te zijn.

Volgens Alpine-teambaas Otmar Szafnauer zal Oscar Piastri in ieder geval volgend Formule 1-seizoen rijden in de koningsklasse. De jonge Australische coureur wordt gezien als een van de grote toptalenten, maar na het winnen van het Formule 2-kampioenschap was er dit jaar geen plaats voor hem in F1. Alpine zit echter niet stil om Piastri een stoeltje te bezorgen. Sterker nog, volgens Szafnauer komt het hoe dan ook goed voor 2023. "We hebben meerdere opties voor hem, dus er is geen reden tot haast", legt de teambaas uit aan onder andere RacingNews365. "We kiezen het juiste moment uit binnen het silly season en we kijken nog even rustig rond." Op de vraag of Szafnauer verwacht dat Piastri volgend jaar racet in de Formule 1, antwoordt de Amerikaan volmondig 'ja'.

Heeft Piastri stiekem al een F1-contract op zak?

Szafnauer wordt nogmaals aan de tand gevoeld over een contract dat mogelijk al is ondertekend. Na een korte pauze legt hij uit: "We praten nooit over de details van onze contracten met de coureurs. Dat is iets wat we gewoon niet doen. Dus hoe graag ik er ook meer over wil vertellen, ik kan dat niet. Wat ik wel wil zeggen is: ja, het is allemaal het plan." "Oscar is een erg goed, jong talent en zoals we weten heeft hij al meerdere keren de auto's getest. Het gaat met hem wel goed komen in de toekomst", bevestigt de Alpine-teambaas nogmaals. Als RacingNews365 Szafnauer tot slot vraagt of we Piastri misschien dit jaar al gaan zien op de Formule 1-grid, kan hij dat niet uitsluiten. "Ik heb het al vaker gezegd: ik kan de toekomst niet voorspellen, maar ik zou het zeker niet uitsluiten", eindigt hij met een knipoog.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen