Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Visa Cash App RB

RB-teambaas geeft toe: "Upgrade maakte ons daadwerkelijk langzamer"

Wat als een belangrijke upgrade je in de praktijk enkel langzamer maakt? Tsja, RB-teambaas Laurent Mekies weet het eigenlijk ook niet helemaal.

Silverstone midfield
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Visa Cash App RB bracht naar de Formule 1 Grand Prix van Spanje een belangrijk updatepakket mee, maar het gewenste effect daarvan bleef uit. Sterker nog, in plaats van stappen vooruit te zetten, ging het team in de achteruit. Dat geeft teambaas Laurent Mekies ruimhartig toe in gesprek met Autosport.

"We hoopten performance toe te voegen aan dat wat we hadden in de Grands Prix van Canada en Monaco, maar in plaats daarvan moeten we nu teruggrijpen naar eerdere configuraties van onze auto. We begrijpen nu waarom we niet sneller gingen, maar vragen ons nog altijd wel af wat ons langzamer maakte, want dat is wat er feitelijk gebeurde."

Volgens Mekies is het vandaag de dag steeds lastiger om een Formule 1-auto competitief te krijgen: "Maar dat is het mooie van deze auto's, ze zijn ongekend complex. Het gaat om de kleinste details en om secundaire zaken waar we een paar jaar geleden niet eens naar keken."

Kunnen we binnenkort wél verbetering verwachten van RB? Mekies denkt van wel, maar durft er zijn geld niet helemaal op in te zetten: "Ik zou zeggen dat we een goed beeld hebben van wat we willen met ons volgende updatepakket. Ben ik 100% zeker van mijn zaak? Nee, allesbehalve. Het is work in progress en het zal de nodige tijd kosten."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld