Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas Haas F1: 'Grosjean heeft zichzelf herpakt'

Het seizoen van Romain Grosjean is er duidelijk één met de nodige ups en downs. De Fransman was bij diverse incidenten betrokken waardoor hij al vele kostbare punten misliep. De laatste paar races heeft Grosjean zichzelf weer teruggevonden en rijdt hij volgens teambaas Steiner weer erg sterk.

"Dit zijn de prestaties die Romain normaal ook laat zien. Op dit moment rijdt hij werkelijk erg sterk. Het gaat er nu om dat hij deze lijn kan doortrekken," aldus een tevreden Steiner in gesprek met Motorsport-Total.

In de laatste vier races eindigde Grosjean steevast in de top tien. Ook in Italië scoorde hij een knappe zesde plek maar werd hij uiteindelijk gediskwalificeerd vanwege een illegale vloer. Hoewel Grosjean nog niet zeker is van zijn stoeltje in 2019 lijken zijn recente goede prestaties ervoor te zorgen dat hij ook in 2019 voor Haas F1 uitkomt. "Natuurlijk zijn prestaties altijd wisselvallig maar het gaat erom hoeveel je wel of niet kunt tolereren. Ik hoop dan ook dat hij zichzelf niet weer verliest. Hij rijdt al heel wat jaren mee en heeft ontzettend veel ervaring. Hij leert nu vooral hoe hij met zichzelf moet omgaan."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'