Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas Haas F1 witheet op wedstrijdleiding na incident met Alonso

Niet alleen Max Verstappen heeft het aan de stok met de wedstrijdleiding. De Nederlander pleitte na de GP van Amerika voor een vast panel aan stewards en krijgt daarbij na de GP van Mexico bijval van de teambaas van Haas, Gunther Steiner. De teambaas is namelijk woedend nadat een incident met Alonso onbestraft bleef.

Haas-coureur Romain Grosjean kreeg tijdens de GP van Mexico een 5 seconden straf omdat hij de baan had afgesneden en daar een blijvend voordeel aan over hield. Dat gebeurde terwijl hij in gevecht was met Fernando Alonso. Een ander incident, waarbij Alonso Grosjean aantikte, bleef echter onbestraft. Door de tik had Grosjean wel significante schade aan zijn bolide en eindigde hij uiteindelijk achteraan. Teambaas Steiner was dan ook woest op de wedstrijdleiding. "Ik heb met Charlie Whiting gesproken en we hebben een pittige discussie gevoerd" , zei Steiner tegenover Motorsport.com over het incident.

"Niemand kan me vertellen wat nou goed en slecht is. Straffen worden lukraak uitgedeeld, er zit geen lijn in. Dat is wat mij boos maakt" , vervolgt Steiner. Volgens Steiner helpt dan ook maar één oplossing. "We moeten vaste stewards hebben voor het gehele seizoen. Dat groepje mag best aangevuld worden per Grand Prix, maar er moet een kern zijn die weet wat er elke week gebeurd en die consistent straffen uit deelt." "Het is van de zotte dat dit nog steeds niet goed geregeld is. Formule 1 is een grote sport, daar moet zoiets geregeld zijn" , besluit Steiner zijn relaas.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'