Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Teambaas Horner: "Max zijn actie op Vettel was fenomenaal'

Max Verstappen haalde voor het eerst sinds de GP van Monaco weer de finish in een Formule 1 race. Op Silverstone demonstreerde Verstappen opnieuw zijn kunsten. Niet alleen het publiek ging massaal op de banken, ook teambaas Horner genoot van de vechtlust van de jonge Nederlander.

Max Verstappen vermoedde voorafgaande aan de GP van Engeland dat hij een eenzame race tegemoet ging. Op pure snelheid kan Red Bull duidelijk de concurrentie met Mercedes en Ferrari nog niet aan. Zijn enige kans was dan ook een sterke start en dan afwachten hoe het zich verder ontwikkelde. Direct bij de start verschalkte Verstappen dan ook bliksemsnel Sebastian Vettel.

De Duitser probeerde vervolgens tot twee keer toe om zijn positie terug te winnen. Verstappen verdedigde zich echter met hand en tand waarna Ferrari zich genoodzaakt zag tot de undercut. Teambaas Horner liet aan Channel 4 weten dat hij had genoten van het duel tussen de beide kemphanen.

"Max heeft een geweldige race gereden, vooral zijn gevecht met Sebastian was erg mooi. Max gaat altijd de strijd aan en geeft zich niet snel gewonnen. Kijk maar naar de manier waarop hij zich terug vocht in de eerste ronde. Sebastian kwam weer langszij maar vervolgens ging Max er gewoon buitenom weer omheen. Dat was echt fenomenaal!"

Volgens Vettel waren de verdedigende acties van Verstappen op het randje maar Horner ziet dit anders.

"Gelukkig grepen de stewards niet in, daar was ik erg blij om. Dit was gewoon hard racen tussen twee geweldige coureurs."

Verstappen is tijdens zijn Formule 1 carrière al met verschillende andere coureurs vergeleken maar Horner komt tegenover Channel 4 met een geheel andere vergelijking op de proppen.

"Max is eigenlijk net als een hond met een bot in zijn bek. Hij weigert los te laten en geeft nooit op. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Echt geweldig!"

Tenslotte bevestigt Horner nogmaals dat zowel Verstappen als Ricciardo ook in 2018 rijden voor Red Bull.

"Het wordt nogal saai om steeds hetzelfde te moeten herhalen maar ja, in 2018 rijden Max en Daniel gewoon voor ons. Onze taak is om ze een auto te geven zodat ze de strijd met Mercedes en Ferrari aan kunnen."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez