Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas Horner: "Max zijn actie op Vettel was fenomenaal'

Max Verstappen haalde voor het eerst sinds de GP van Monaco weer de finish in een Formule 1 race. Op Silverstone demonstreerde Verstappen opnieuw zijn kunsten. Niet alleen het publiek ging massaal op de banken, ook teambaas Horner genoot van de vechtlust van de jonge Nederlander.

Max Verstappen vermoedde voorafgaande aan de GP van Engeland dat hij een eenzame race tegemoet ging. Op pure snelheid kan Red Bull duidelijk de concurrentie met Mercedes en Ferrari nog niet aan. Zijn enige kans was dan ook een sterke start en dan afwachten hoe het zich verder ontwikkelde. Direct bij de start verschalkte Verstappen dan ook bliksemsnel Sebastian Vettel. De Duitser probeerde vervolgens tot twee keer toe om zijn positie terug te winnen. Verstappen verdedigde zich echter met hand en tand waarna Ferrari zich genoodzaakt zag tot de undercut. Teambaas Horner liet aan Channel 4 weten dat hij had genoten van het duel tussen de beide kemphanen. "Max heeft een geweldige race gereden, vooral zijn gevecht met Sebastian was erg mooi. Max gaat altijd de strijd aan en geeft zich niet snel gewonnen. Kijk maar naar de manier waarop hij zich terug vocht in de eerste ronde. Sebastian kwam weer langszij maar vervolgens ging Max er gewoon buitenom weer omheen. Dat was echt fenomenaal!" Volgens Vettel waren de verdedigende acties van Verstappen op het randje maar Horner ziet dit anders. "Gelukkig grepen de stewards niet in, daar was ik erg blij om. Dit was gewoon hard racen tussen twee geweldige coureurs."

Verstappen is tijdens zijn Formule 1 carrière al met verschillende andere coureurs vergeleken maar Horner komt tegenover Channel 4 met een geheel andere vergelijking op de proppen. "Max is eigenlijk net als een hond met een bot in zijn bek. Hij weigert los te laten en geeft nooit op. Zoiets heb ik nog nooit gezien. Echt geweldig!" Tenslotte bevestigt Horner nogmaals dat zowel Verstappen als Ricciardo ook in 2018 rijden voor Red Bull. "Het wordt nogal saai om steeds hetzelfde te moeten herhalen maar ja, in 2018 rijden Max en Daniel gewoon voor ons. Onze taak is om ze een auto te geven zodat ze de strijd met Mercedes en Ferrari aan kunnen."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"