Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas lyrisch over Max Verstappen

Max Verstappen kende een lastig seizoen in de Formule 1, maar maakte in 2017 wederom een stormachtige ontwikkeling door. Op alle vlakken is de jonge coureur flink gegroeid en teambaas Christian Horner is lyrisch over zijn Red Bull-coureur.

Dankzij alle problemen en uitvalbeurten viel er in de eerste seizoenshelft weinig te genieten voor Max Verstappen. Eenmaal verlost van dit alles kon hij eindelijk zijn rijkunsten tonen aan de wereld. De maand oktober leverde twee zeges, een tweede en een vierde plaats op. Het hoogtepunt van het seizoen. Ervaring is daarbij het toverwoord, aldus teambaas Horner. " Max heeft meer ervaring gekregen. Mensen mogen niet vergeten dat het pas zijn vierde seizoen in de autosport is. Ik vind het indrukwekkend hoe hij met de tegenslag is omgegaan. Dit seizoen had hij die volop, met name rondom de zomer." " Max is altijd hard blijven knokken en heeft veel tijd in de simulator doorgebracht. Zijn toewijding is eersteklas en zijn kwaliteiten staan buiten kijf", laat Horner weten.

Een van de punten waarop Max Verstappen zich zichtbaar heeft ontwikkeld in 2017 is de kwalificatie. Daniel Ricciardo, die te boek staat als uitstekend kwalificeerder, werd met liefst 13-7 verslagen. Horner looft het gevoel en rijdersinstinct dat Verstappen heeft. " Hij voelt de auto perfect aan en voelt heel goed waar de limiet ligt. Max neemt risico's, maar geen onverantwoorde risico's. Zijn enorme vechtlust maakt het leuk om naar hem te kijken." "Over het geheel genomen heeft Max voortreffelijk werk geleverd, dat geldt ook voor Daniel."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi