© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Teambaas Mercedes: 'Niki Lauda is een vechter'

04 aug. 2018 13:30 Wanda Bisschop 1 reacties
Tijdens de afgelopen twee races ontbrak teamadviseur Niki Lauda bij het team van Mercedes. Wat in eerste instantie nog werd afgedaan als een zomergriepje bleek deze week een stuk ernstiger te zijn. Lauda onderging een longtransplantatie en wordt sindsdien in een kunstmatige coma gehouden.

Toto Wolff mist Lauda bij Formule 1 races

"Op dit moment geniet niemand bij Mercedes zorgeloos van zijn vakantie. We denken allemaal aan Niki en zijn familie. De wereld kent Niki als een Formule 1 legende met ongelofelijk veel kracht en doorzettingsvermogen. Bij Mercedes zien we hem als onze mentor en onze vriend," aldus teambaas Wolff in een officiële verklaring.

De samenwerking tussen Wolff en Lauda dateert al van 2012 waarbij Lauda er vervolgens persoonlijk voor verantwoordelijk was dat Hamilton overstapte van McLaren naar Mercedes. In hun tijdperk bij Mercedes leverde dit het team inmiddels al zowel bij de coureurs als bij de constructeurs vier wereldtitels op.

Voor Wolff is het dan ook wel even wennen dat Lauda momenteel bij de races ontbreekt.

"We hebben Niki in Duitsland en Hongarije echt gemist en kunnen dan ook niet wachten tot hij er weer bij is. Natuurlijk wacht hem nog een lange herstelperiode maar zoals ik Niki ken, dan ben ik ervan overtuigd dat hij al vrij snel de zusters en dokteren duidelijk zal maken dat hij genoeg heeft van het ziekenhuis. We wensen Niki dan ook een spoedige herstel toe en proberen zoveel mogelijk positieve energie naar hem en zijn familie te sturen. Ik mis je, vriend."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen