Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas Renault: 'Renault moet in 2019 een topteam zijn'

In 2015 kocht Renault het noodlijdende team van Lotus over en keerde vanaf het seizoen 2016 weer terug in de Formule 1. Renault gaf zichzelf in eerste instantie vijf jaar om terug te keren aan de top, maar ziet 2018 nu als laatste 'overgangsjaar'.

In 2016 bungelde Renault nog voornamelijk achteraan, maar in 2017 ging het al een stuk beter. Die stijgende lijn wil het team doorzetten in 2018, waarna het in 2019 weer terug moet zijn aan de top. "2017 was een jaar waarin we sterk zijn gegroeid en 2018 moet dat ook worden" , zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen crash.net. "Maar aan het eind van 2018 moeten we klaar zijn met groeien. In 2019 moeten we weer terug aan de top zijn" , is Abiteboul duidelijk.

"Vanaf 2019 willen we het de topteams moeilijk gaan maken. We moeten wel de tijd nemen om te groeien, maar er moet ook druk op de ketel zitten" , vervolgt Abiteboul. Vanaf dit seizoen gaat Renault het team van McLaren voorzien van motoren, wat Abiteboul niet ziet als concurrentie maar als een 'richtpunt'. "Het is een geweldige mogelijkheid om een topteam van weleer te voorzien van motoren." "Ik denk dat McLaren een heel goed richtpunt is voor ons. We kunnen ons optrekken aan McLaren en goed bepalen op welk punt we staan in onze ontwikkeling" , besluit de teambaas.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'