Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
James Vowles

Teambaas schetst grote problemen door groeiende Williams-schroothoop

Voor het tweede weekend op rij haalde Williams met slechts één auto de finishvlag. Het aantal crashes begint inmiddels zijn tol te eisen bij het team, ziet ook teambaas James Vowles. Vooral het ontbreken van een reserve-chassis kan het team uit Grove nog wel eens duur komen te staan.

Albon crash Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was opnieuw geen fijn weekend voor het team van Williams. Nadat Logan Sargeant in de eerste vrije training hard crashte, konden de monteurs van het team opnieuw hard aan de slag om de auto gereed te krijgen. Het team uit Grove heeft nog altijd geen reserve-chassis en dus werd er flink gevreesd dat Williams opnieuw met slechts één auto het weekend moest vervolgen.

Zo ver kwam het niet, maar ook na de GP van Japan zijn er zorgen om de bolides van Williams. Alexander Albon was betrokken bij een crash met Daniel Ricciardo en dus gaan de ogen meteen weer op teambaas James Vowles. Albon reed namelijk met het enige chassis dat nog heel was. Is die nu ook kapot?

"Ik heb net met Alexander gesproken en hij is er, vooral mentaal, kapot van wat er gebeurd is, maar fysiek is hij in orde," begint Vowles bij F1TV. "Het belangrijkste is dan ook voor mij dat zowel Alex als Daniel ongedeerd zijn."

Hoe nu verder?

Dan rijst toch de vraag of de auto en voornamelijk het chassis redelijk ongeschonden uit de strijd zijn gekomen? Vowles reageert: "We hebben iemand richting de auto gestuurd om foto's te maken. Op die foto's leek de schade mee te vallen, maar we zagen wel, opnieuw, wat schade aan de rechtervoorkant." Vowles doelt hiermee op de chassis-schade die Williams opliep in Australië.

Dat chassis werd uiteindelijk opgelapt en aan Logan Sargeant gegeven. Hierdoor reed Albon met het enige, volledig intacte, chassis dat Williams nog over heeft. Vowles ziet dan ook problemen ontstaan voor zijn team: "Op de foto's leek het herstelbaar, maar dat moeten we nog afwachten. Voor elk team is het aanpoten als je drie grote ongelukken hebt, waarbij een groot deel van je onderdelen vernield worden. Gebeurt dit in de loop van een heel seizoen, kun je er mee werken, maar wij hebben binnen twee races ermee te maken. Dit gaat invloed hebben op onze performance."

"We kunnen nu minder updates meenemen en de updates die we bij ons hadden zijn kapot. Die moeten dus eerst opnieuw geproduceerd worden," vervolgt Vowles. "Hopelijk kunnen we nog wat recyclen, maar het meeste is vernietigd. Het team heeft de afgelopen jaren zoveel meegemaakt en is steeds weer opgestaan, dus ik weet zeker dat we hier ook doorheen komen," sluit Vowles nog enigszins positief af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'