Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Teambaas slaat Verstappen over: "Dit is de meest complete F1-coureur"

Is het appels met peren vergelijken of kun je echt een schifting maken? Gevraagd naar wie momenteel de beste drie coureurs op de startgrid zijn in de Formule 1, komt McLaren-teambaas Andre Stella met enkele opvallende namen en conclusies.

Verstappen Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wie zijn de beste drie coureurs die momenteel op de grid staan in de Formule 1? Die vraag kreeg Andrea Stella, teambaas van McLaren, voorgeschoteld. Na even nadenken komt hij met drie namen, waarbij één opvallende naam ontbreekt en de Italiaan Max Verstappen niet op één zet.

Stella, die zijn carrière in de Formule 1 bij Ferrari begon in 2000, is sinds 2015 verbonden aan McLaren en heeft in 2023 zijn eerste seizoen als teambaas achter de rug. Een seizoen waarin het team na de zomerstop een ongekende opmars meemaakte. In al die jaren in de Formule 1 heeft Stella met vele kampioenen gewerkt en veel coureurs zien komen en gaan. In gesprek met sportstreamingsdienst DAZN krijgt de Italiaan de vraag wie momenteel de beste coureurs op de grid zijn.

"Als we het hebben over wie de meest complete coureur is, dan zou ik Fernando Alonso zeggen. Hij heeft eigenlijk geen zwakke punten. En dat is zijn kracht", zegt Stella, die daarmee Max Verstappen passeert. "Fernando is misschien niet de beste in het veld in sommige opzichten, maar hij is bovengemiddeld in bijna elk opzicht, en dat is wat hem zo'n uitstekende racer maakt."

Naast Alonso ziet hij zijn pupil Lando Norris en ja, toch ook Verstappen als de andere rijders die in de top 3 behoren. "Ik zie de ontwikkeling van Lando bij McLaren. Hij doet me vaak denken aan Fernando. Ik denk dat Lando goed op weg is om net zo'n complete coureur te worden als Alonso. Hij is supersnel, hij is erg sterk op het gebied van bandenmanagement. Ik denk dat Lando ook mee zou doen om de titel als we hem de juiste auto zouden geven. Als iedereen hetzelfde materiaal had, zouden mijn drie sterkste coureurs in het veld Max Verstappen, Fernando Alonso en Lando Norris zijn."

Daarmee passeert Stella dus de zevenvoudig wereldkampioen en winnaar van 103 GP's: Lewis Hamilton.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren