Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP

Suzuki-teambaas: "Door de nieuwe regels hebben we het gat naar de top weten te dichten"

Binnen de Formule 1-paddock is men nog steeds niet akkoord over hoe de regelgeving er in 2021 uit moet gaan zien. In de MotoGP-wereld herkennen ze dit probleem. Enkele jaren geleden maakten ze daar dezelfde periode door en uiteindelijk besloot men om de regels omtrent elektronica aan te passen. Een standaard module zorgde er voor dat alle teams weer gelijk aan elkaar waren.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Die regelverandering zorgde ervoor dat Suzuki weer terug aan de top is verschenen, althans, dat is de mening van Suzuki-teambaas Davide Brivio. In een exclusief interview met RacingNews365 laat de Italiaan weten dat hij nog steeds tevreden is over die drastische verandering.

"Omdat men er in 2016 voor heeft gekozen om weer terug te gaan in de tijd, hebben wij met Suzuki de aansluiting met de topteams weer kunnen vinden. Als die veranderingen niet waren doorgevoerd, dan hadden we het gat gooit nooit kunnen dichten. Grote fabrieken, zoals Yamaha, Honda en Ducati hadden op elektronisch gebied namelijk al een onoverbrugbare voorsprong opgebouwd."

De oud-teammanager van Valentino Rossi denkt dat meerdere fabrikanten stap voor stap de aansluiting met de topteams zullen weten te vinden. "Wij strijden met Suzuki mee om de podiumplekken, maar je ziet bijvoorbeeld dat ook KTM en Aprilia iedere race vooruitgang weten te boeken. Dat is allemaal te danken aan het feit dat we de regels hebben veranderd."

Brivio hoopt dat zijn pupillen aanstaande zondag om de podiumplekken of wellicht zelfs de overwinning kunnen strijden: "Vorig jaar behaalde Rins hier een tweede plaats, dus het circuit lijkt ons te liggen. Ik ben bang dat we nog net niet goed genoeg zijn om iedereen op eigen kracht te kunnen verslaan. Mocht er voor ons op de baan iemand in de problemen komen, dan moeten we profiteren. Stiekem hoop ik natuurlijk dat we goed genoeg zijn om ook aanstaande zondag mee te strijden om de overwinning."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem