© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Teambaas Toro Rosso: 'Crash Sainz en Kvyat is onacceptabel!'

17 jul. 2017 14:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Opnieuw beleefde het opleidingsteam van Red Bull Racing geen gelukkig raceweekend. Dat de onderlinge verstandhouding tussen Daniil Kvyat en Carlos Sainz niet goed is, is algemeen bekend. In Engeland werd er echter een nieuw hoofdstuk toegevoegd en stond Toro Rosso weer met lege handen.

Franz Tost wilde wel door de grond zaken bij de crash tussen Kvyat en Sainz

Nadat Kvyat in Oostenrijk verantwoordelijk was voor het vroegtijdig uitschakelen van zowel Alonso als Verstappen, kwam het in Engeland tot een crash met zijn teamgenoot.

De Rus verloor de controle over zijn auto in Becketts en kwam bij het terugkomen op de baan hard in aanraking met Sainz. Voor Sainz betekende het direct het einde van zijn race terwijl Kvyat dankzij een drive through penalty een goede klassering kon vergeten.

Teambaas Franz Tost was dan ook bepaald niet blij met het optreden van zijn rijders.

"Dit is enorm teleurstellend voor het team. Een crash tussen je rijders in de eerste ronde van een Formule 1 race mag niet gebeuren. Dat is echt onacceptabel."

Sainz reageerde over de boordradio al met een cynische boodschap aan het adres van Kvyat en wil de situatie intern bespreken. Kvyat daarentegen ziet hier niks in en stelt zelfs dat hij te zwaar is gestraft door de stewards.

Franz Tost wil het hele gebeuren zo snel mogelijk vergeten en richt zijn pijlers alweer op de volgende Grand Prix.

"Het enige wat we nu kunnen doen, is dit zo snel mogelijk achter ons laten. We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden op Boedapest. Dat circuit ligt ons beter waar we hopelijk met een goed resultaat de zomerstop in kunnen gaan."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen