Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Teambaas Toro Rosso: 'Crash Sainz en Kvyat is onacceptabel!'

Opnieuw beleefde het opleidingsteam van Red Bull Racing geen gelukkig raceweekend. Dat de onderlinge verstandhouding tussen Daniil Kvyat en Carlos Sainz niet goed is, is algemeen bekend. In Engeland werd er echter een nieuw hoofdstuk toegevoegd en stond Toro Rosso weer met lege handen.

Nadat Kvyat in Oostenrijk verantwoordelijk was voor het vroegtijdig uitschakelen van zowel Alonso als Verstappen, kwam het in Engeland tot een crash met zijn teamgenoot.

De Rus verloor de controle over zijn auto in Becketts en kwam bij het terugkomen op de baan hard in aanraking met Sainz. Voor Sainz betekende het direct het einde van zijn race terwijl Kvyat dankzij een drive through penalty een goede klassering kon vergeten.

Teambaas Franz Tost was dan ook bepaald niet blij met het optreden van zijn rijders.

"Dit is enorm teleurstellend voor het team. Een crash tussen je rijders in de eerste ronde van een Formule 1 race mag niet gebeuren. Dat is echt onacceptabel."

Sainz reageerde over de boordradio al met een cynische boodschap aan het adres van Kvyat en wil de situatie intern bespreken. Kvyat daarentegen ziet hier niks in en stelt zelfs dat hij te zwaar is gestraft door de stewards.

Franz Tost wil het hele gebeuren zo snel mogelijk vergeten en richt zijn pijlers alweer op de volgende Grand Prix.

"Het enige wat we nu kunnen doen, is dit zo snel mogelijk achter ons laten. We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden op Boedapest. Dat circuit ligt ons beter waar we hopelijk met een goed resultaat de zomerstop in kunnen gaan."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje