Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas Toro Rosso: 'Crash Sainz en Kvyat is onacceptabel!'

Opnieuw beleefde het opleidingsteam van Red Bull Racing geen gelukkig raceweekend. Dat de onderlinge verstandhouding tussen Daniil Kvyat en Carlos Sainz niet goed is, is algemeen bekend. In Engeland werd er echter een nieuw hoofdstuk toegevoegd en stond Toro Rosso weer met lege handen.

Nadat Kvyat in Oostenrijk verantwoordelijk was voor het vroegtijdig uitschakelen van zowel Alonso als Verstappen, kwam het in Engeland tot een crash met zijn teamgenoot. De Rus verloor de controle over zijn auto in Becketts en kwam bij het terugkomen op de baan hard in aanraking met Sainz. Voor Sainz betekende het direct het einde van zijn race terwijl Kvyat dankzij een drive through penalty een goede klassering kon vergeten. Teambaas Franz Tost was dan ook bepaald niet blij met het optreden van zijn rijders. "Dit is enorm teleurstellend voor het team. Een crash tussen je rijders in de eerste ronde van een Formule 1 race mag niet gebeuren. Dat is echt onacceptabel."

Sainz reageerde over de boordradio al met een cynische boodschap aan het adres van Kvyat en wil de situatie intern bespreken. Kvyat daarentegen ziet hier niks in en stelt zelfs dat hij te zwaar is gestraft door de stewards. Franz Tost wil het hele gebeuren zo snel mogelijk vergeten en richt zijn pijlers alweer op de volgende Grand Prix. "Het enige wat we nu kunnen doen, is dit zo snel mogelijk achter ons laten. We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden op Boedapest. Dat circuit ligt ons beter waar we hopelijk met een goed resultaat de zomerstop in kunnen gaan."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'