Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambaas Toro Rosso: "Kvyat verdient een tweede kans in de Formule 1"

Tot ieders verbazing dook ineens in het silly season de naam van Daniil Kvyat op als potentiële gegadigde voor een stoeltje bij Toro Rosso. Inmiddels heeft het opleidingsteam van Red Bull Racing inderdaad bevestigd dat de Rus in 2019 weer van de partij is.

De Formule 1-carrière van Kvyat is er duidelijk één met de nodige ups en downs. De Rus werd na amper een jaartje Toro Rosso al gepromoveerd naar de hoofdmacht maar werd vervolgens net zo gemakkelijk weer aan de kant geschoven ten faveure van Max Verstappen.

Na een jaartje afwezigheid keert Kvyat nu terug op de grid en maakt hij in 2019 weer zijn opwachting bij Toro Rosso. In een officiële verklaring op de site van Toro Rosso laat teambaas Tost dan ook weten dat Kvyat een tweede kans verdient. "Daniil is een talentvolle coureur die al meerdere keren heeft laten zien ook ongelofelijk snel te zijn. In het verleden kreeg hij een paar keer te maken met wat lastige situaties maar door even afstand te nemen van het racen, is hij nu een stuk volwassener geworden." "Hierdoor is hij ongetwijfeld beter in staat om zijn capaciteiten te laten zien. We gaan er alles aan doen om hem een goede wagen te bezorgen zodat hij zich van zijn beste kant kan laten zien. We zijn dan ook enorm blij om hem weer bij ons team te hebben en om samen een succesvol seizoen te starten."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie