© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Teambaas Wolff: 'Vorm van de dag bepaalt titelstrijd tussen Mercedes en Ferrari'

08 sep. 2018 16:30 Wanda Bisschop 0 reacties
We hebben er lang op moeten wachten maar dit Formule 1-seizoen staat Mercedes zwaar onder druk van de Italiaanse renstal. Hoewel Ferrari doorgaans over de snellere auto beschikt, is het toch Mercedes die in beide kampioenschappen bovenaan staat. Volgens Mercedes teambaas Toto Wolff betekent dat nog niet dat de titelstrijd beslecht is.

Met nog slechts zeven races te gaan, staat Mercedes er wel het beste voor. Toch houdt teambaas Wolff nog duidelijk een slag om de arm.

"Ferrari en Mercedes zijn aan elkaar gewaagd en kunnen het momentum van race naar race veranderen."

In gesprek met het Duitse Welt verklaart Wolff dit als volgt: "Vaak gaat het maar om twee tienden van een seconde, soms in ons voordeel, soms in ons nadeel. Daarnaast moeten we ook zeker Red Bull niet onderschatten. Zij zullen absoluut competitief zijn in Singapore wat de titelstrijd tussen Mercedes en Ferrari nog onvoorspelbaarder maakt."

Lewis Hamilton heeft momenteel één zege meer behaald in dit seizoen dan zijn aartsrivaal Sebastian Vettel en vertrekt met een voorsprong van 30 punten richting Singapore. Volgens zijn teambaas heeft het ook veel te doen met de vorm van de dag.

"Uiteindelijk is de vorm van de dag bepalend, net als het aantal fouten die een coureur en een team maken. Dat maakt het verschil tussen een overwinning en een nederlaag."

Wolff benadrukt dan ook dat het daardoor lastig te zeggen is wie van de twee topteams er nu het beste voor staat.

"De prestaties tussen Mercedes en Ferrari wisselen van circuit tot circuit. In Spa hadden wij bijvoorbeeld veel problemen met de banden, in Italië was het omgekeerd en kampte Ferrari juist met veel blaren op de banden. Het ligt echt allemaal aan de vorm van de dag."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen