Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Teambazen geven hun mening over titelstrijd: Hamilton of Verstappen?

Met nog zes races te gaan in het wereldkampioenschap is het ongekend spannend aan de top. Het onderlinge verschil tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is maar zes punten.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het einde van het Formule 1-seizoen van 2021 nadert en het is nog steeds ontzettend spannend in de strijd om het wereldkampioenschap. Max Verstappen staat bovenaan met 262,5 punten. Op de voet gevolgd door Lewis Hamilton met 256,5 punten. Reden genoeg voor RacingNews365 om een aantal teambazen aan hun jas te trekken en om hun mening te vragen. Op wie zetten zij hun geld voor het kampioenschap?

Guenther Steiner van Haas was de eerste die een naam wilde noemen en hij deed dat zonder twijfel. "Max. Ik zal het kort houden." Als wordt gevraagd waarom hij voor de Nederlander kiest moet Steiner lachen. "Omdat hij meer punten heeft aan het einde van het seizoen. Ik weet het niet, maar dat is mijn antwoord", aldus de teambaas van Haas. Als wordt doorgevraagd waarom hij denkt dat Red Bull de te kloppen auto heeft, zegt hij: "Ik denk dat Max de te kloppen coureur is."

Frederic Vasseur van Alfa Romeo is het oneens met Steiner. Hij gelooft dat Hamilton en Mercedes er met de titel vandoor gaan. "Het is moeilijk om te voorspellen. Het zit heel dicht bij elkaar. Ik denk dat betrouwbaarheid ook een rol speelt. Dat zou alles kunnen veranderen omdat het zo dicht bij elkaar zit. Elk klein detail kan het kampioenschap beslissen, maar ik zeg dat Lewis gaat winnen. Om het 1-1 te maken met Guenther", aldus Vasseur.

Jost Capito van Williams geeft toe dat hij geen voorkeur heeft. Hij focust zich meer op de gevechten achteraan het veld. "Ik denk dat het bijna niet te voorspellen is. Ik denk er niet veel over na omdat wij andere problemen hebben. Dus het maakt mij niet uit. Natuurlijk geniet ik er wel van. Maar als je aan de pitmuur zit, verdiep je je zo in je eigen auto's dat ik op het einde soms moet vragen wie er gewonnen heeft", legt Capito uit.

Laurent Mekies van Ferrari twijfelt ook, maar denkt dat Verstappen aan het einde van het seizoen misschien een voordeel kan hebben. "Het is moeilijk om te zeggen, want het is een spannende strijd. Dat is mooi om te zien. We zullen de laatste races waarschijnlijk wat meer snelheid zien bij Max, maar ik verwacht dat het een mooi gevecht wordt tot en met de laatste race."

Ook de teambaas van AlphaTauri wordt om zijn mening gevraagd. Franz Tost geeft een voorspelbaar antwoord. "Persoonlijk hoop ik op Max natuurlijk". Tost was de eerste teambaas van Verstappen in de Formule 1. De Nederlander maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut voor Torro Rosso, nu AlphaTauri.

Als laatste geeft teambaas Otmar Szafnauer van Aston Martin zijn mening over de titelstrijd. Szafnauer wil vooral niemand aanwijzen. "Het is heel moeilijk om te voorspellen, juist omdat het zo dicht bij elkaar zit", aldus de Amerikaan. "Het zijn twee topcoureurs die vechten voor een wereldkampioenschap dat erg waardevol is. Dus het is moeilijk om te zeggen. Lewis is zeer ervaren, hij weet hoe hij wereldkampioenschappen moet winnen. Max is zeer snel. Dus laten we ernaar kijken en dan zullen we het wel zien. Als er één noem, heb ik het waarschijnlijk mis."

Ook interessant:

Video: Verstappen of Hamilton, wie is de beste coureur?

De spannende strijd van 2021 gaat tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Hamilton gaat aan de leiding in de strijd om het kampioenschap, maar is de Mercedes-coureur ook de betere coureur in 2021?

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x