Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nyck de Vries

Teambazen verklaren overstap De Vries: "Te lang in F2, te weinig stoeltjes in F1"

Nyck de Vries heeft de Formule 2-titel binnen handbereik maar ook een contract bij Mercedes in de Formule E op zak. Het verwondert enkele prominente teambazen, waaronder Christian Horner, niet dat de Nederlander geen plek in de Formule 1 kon vinden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formule 2

Christian Horner is ondanks subtiele verwoordingen niet erg mals over de capaciteiten van Nyck de Vries. Op de vraag van RacingNews365 wat de Brit denkt over de komende overstap van de Nederland van de Formule 2 naar de Formule E, zegt hij: "Hij rijdt al langer in de Formule 2 dan ik me kan herinneren. Dat speelt nogal mee. En dit is niet het meest spetterende F2-seizoen. Maar het is goed voor hem dat hij een contract heeft bij een groot automerk in de Formule E."

Zak Brown is wat dat betreft complimenteuzer over de voormalig juniorcoureur van McLaren. "Geweldig dat hij zo'n hoogstaand zitje bij Mercedes heeft bemachtigd, Nyck is een uitstekende coureur. Er zijn nu eenmaal niet veel zitjes beschikbaar in de Formule 1. Maar hij kan nu toch blijven schitteren met zijn racecarrière", aldus de Amerikaan.

Ook Cyril Abiteboul wijt het feit dat de aspirant-F2-kampioen (De Vries kan volgend weekend in Rusland de titel al naar zich toe trekken) de F1 niet haalt aan een gebrek aan stoeltjes. Volgens de Fransman is de beste oplossing het toevoegen van enkele teams: "Twaalf zou een beter aantal zijn dan tien, zeker ook voor de instroom van jonge coureurs. Constructies zoals die van Red Bull en Toro Rosso zijn alleen weggelegd voor topteams. Dus laat er maar wat teams bijkomen."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met onder andere Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

6 reacties