© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Teambazen verwachten geen ‘tripleheader’ op F1-kalender 2019

07 jul. 2018 07:30 René Oudman 0 reacties
Veel monden vielen open van verbazing toen de Formule 1-kalender voor het seizoen 2018 werd gepresenteerd. Met de Franse, Oostenrijkse en Britse Grand Prix zonder weekend rust achter elkaar moest er een heuse ‘tripleheader’ worden georganiseerd.

Niet te doen voor betrokken teamleden

Nu de tripleheader in haar laatste weekend is aanbeland, merken de teamleden hoe zwaar het is om drie Grands Prix achtereen, zonder rust, af te werken. McLaren-teambaas Zak Brown ziet met eigen ogen hoe moe zijn werknemers zijn en verwacht daarom ook niet dat de FIA voor 2019 wederom kiest voor drie races zonder rust.

“Iedereen is moe, loopt op zijn laatste benen. Voor wat ik heb vernomen, gaan we dit volgend jaar niet nog een keer doen. Er is over gesproken op de meeting van de Strategy Group (die woensdagavond plaatshad, red.), maar het is nog niet officieel bevestigd. We moeten goed in ons achterhoofd houden hoeveel mensen hierbij betrokken zijn en dat niet iedereen opgewassen is tegen zo’n intens programma.”

Collega-teambaas Claire Williams, de dame die de scepter zwaait bij het team dat haar achternaam draagt, begrijpt de argumenten die Brown voert. Toch is Williams niet tegen de tripleheader. “Ik vind het zelf eigenlijk wel leuk. Ik houd van autosport, dus om drie weekends achtereen op een circuit te zijn is weelde. Tegelijkertijd betekent het ook dat het seizoen eerder voorbij is: dat kunnen wij wel gebruiken”, drijft de teambazin spot met de tegenvallende prestaties van haar team.

Ook Vijay Mallya (Force India) en Guenther Steiner (Haas) delen de gedachtegang van Brown. “Als we meer races organiseren, kunnen we ook meer geld verdienen”, meent Mallya. “Voor het personeel is een tripleheader echter verre van ideaal. Het is te vermoeiend en we zouden het daarom volgend jaar niet weer moeten doen.” Steiner is kort van stof: “Ik sluit me volledig aan bij wat mijn collega’s zeggen.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen