Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teambazen vinden Max Verstappen tweede beste van 2017

Lewis Hamilton is door de teambazen in de Formule 1 verkozen tot coureur van het jaar. Max Verstappen eindigde op een mooie tweede positie in de verkiezing.

De teambazen van de F1-teams mogen traditioneel de beste coureurs van het seizoen kiezen. Hierbij mogen ze tien coureurs punten geven, waarbij de puntentelling gelijk is aan die van een GP-race. De nummer een krijgt 25 punten, nummer twee 18 punten en zo verder. Lewis Hamilton won met overmacht de verkiezing van Autosport. Hij scoorde van de 250 punten die maximaal te verdienen waren er liefst 233. Max Verstappen eindigde op een mooie tweede plaats met 143 punten, twee meer dan Sebastian Vettel. Het gat naar de overige coureurs is groot. Red Bull-coureur Daniel Ricciardo bezet de vierde positie en scoort 112 punten. Esteban Ocon wordt met een vijfde positie beloond na zijn sterke eerste F1-seizoen. De jonge Fransman scoorde in bijna iedere race WK-punten. Opvallend is de tiende positie van Valtteri Bottas. De Fin eindigde als derde in het WK en won zijn eerste Grand Prix. De teambazen vonden desondanks niet dat hij erg uitblonk.

Coureur Punten 1. Lewis Hamilton 233 punten 2. Max Verstappen 143 punten 3. Sebastian Vettel 141 punten 4. Daniel Ricciardo 112 punten 5. Esteban Ocon 73 punten 6. Fernando Alonso 65 punten 6. Kimi Raikkonen 65 punten 8. Carlos Sainz 49 punten 9. Nico Hülkenberg 47 punten 10. Valtteri Bottas 39 punten

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"