Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Zak Brown

Brown waarschuwt F1 en FIA wegens controverse: "We leven in 2024, niet in 1984"

Zak Brown heeft een oproep gedaan aan de Formule 1 en de FIA. De CEO van McLaren eist meer transparantie, zeker nu Susie Wolff een rechtszaak heeft aangespannen. Ferrari-teambaas Fred Vasseur is wat voorzichtiger.

Mohammed Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 staat de afgelopen maanden bol van de onderzoeken naast het circuit. Christian Horner, Mohammed Ben Sulayem en Toto en Susie Wolff kwamen in een tijdsbestek van drie maanden allemaal onder vuur te liggen. Tot nu toe liep het veelal met een sisser af, maar Susie Wolff heeft inmiddels wel een rechtszaak aangespannen tegen de FIA. De vrouw van Toto Wolff onderneemt juridische stappen vanwege de opgelopen imagoschade. Zak Brown, de CEO van McLaren, wil snel oplossingen zien.

"Alle zaken die de afgelopen tijd aan het licht zijn gekomen, zijn zeer ernstig", vertelt Brown tegenover onder meer RacingNews365. "We leven in 2024, niet in 1984. Dat betekent dat we volledige transparantie moeten krijgen. De drie situaties zijn allemaal verschillend en zeer ernstig tegelijk. Ik denk dat we ervoor moeten zorgen dat zulke zaken op een transparante, onafhankelijke manier worden afgehandeld."

Brown wijst naar de vraagtekens die blijven bestaan. "Iedereen zou transparantie moeten verwelkomen. Ik weet dat iedereen zou willen dat we ons weer op autosport gaan focussen, maar ik denk dat mensen vragen zullen blijven stellen totdat alle vragen zijn beantwoord. We bevinden ons niet in een geweldige situatie, want we praten tijdens het derde raceweekend nog steeds over deze kwesties. Er is niet genoeg transparantie geweest en we moeten ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen heeft om zich uit te spreken. De FIA moet als ons bestuursorgaan dit snel en transparant aanpakken en tot de juiste conclusies komen, wat die ook mogen zijn."

Roddels

Ferrari-teambaas Fred Vasseur sluit zich gedeeltelijk aan bij Brown, maar wil verder niet te veel over de zaak rond Susie Wolff zeggen. "Transparantie is essentieel en we moeten vertrouwen op het bestuur. Maar vraag ons niet om commentaar te geven, want we hebben geen toegang tot bewijsmateriaal. Ik denk dat commentaar geven op basis van roddels en geruchten alleen maar een extra problemen creëert. We moeten gewoon vertrouwen hebben in het bestuursorgaan."

"Misschien ben ik een beetje naïef, maar ik denk dat we hen de verantwoordelijkheid moeten geven om dit werk te doen. Wij zijn alleen deelnemers van de sport, we zijn geen deelnemers van de klacht", sluit Vasseur af.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract