© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Teambazen willen grid girls in de Formule 1 behouden

21 dec. 2017 13:46 Wanda Bisschop 0 reacties
Sinds Liberty Media de scepter zwaait over de Formule 1 zijn er al de nodige zaken veranderd. Toch vallen niet alle plannen in goede aarde. Het bericht van Liberty Media om de grid girls af te schaffen, kan dan ook niet op veel steun rekenen.

Grid girls horen bij de Formule 1

Eerder lieten zowel Max Verstappen, Daniel Ricciardo als ook Nico Hülkenberg zich al laatdunkend uit over het nieuwste voorstel van Liberty Media. 

Alledrie zien ze er niks in om de grid girls af te schaffen en horen de knappe dames gewoon bij de Formule 1. Ook enkele grid girls lieten al weten geen moeite te hebben met hun rol en vinden ook dat het onderdeel is van de sport.

Nu hebben ook enkele teambazen zich uitgesproken over dit voorstel van Liberty Media waarbij ze unaniem vinden dat Liberty Media zich beter met andere zaken kan gaan bezighouden.

Liberty Media kan in ieder geval niet rekenen op de steun van Ferrari. Zowel Ferrari-president Marchionne als teambaas Arrivabene vinden het een 'belachelijk voorstel'. 

Arrivabene voegt er nog aan toe: "Grid girls maken al jaren deel uit van de Formule 1. Ik denk dat Liberty Media zich beter op urgentere zaken kan richten dan dit."

Ook teamadviseur Niki Lauda verbaast zich erover dat Liberty Media overweegt om de grid girls af te schaffen.

"De vrouwen zijn ons als mannen zelfs voorbij aan het streven, dus wat dat betreft is de emancipatie van vrouwen perfect. Waarom zouden vrouwen dan plotseling niet meer op de grid mogen staan?"

Ook teamadviseur Helmut Marko kan zich Formule 1 races zonder grid girls niet voorstellen.

"In Amerika zie je bij elke wedstrijd in welke sport dan ook altijd cheerleaders. Zowel voor, tijdens en na een wedstrijd. Waarom zou zoiets in de Formule 1 dan niet kunnen? We hebben wel andere zorgen aan ons hoofd."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen