Teamorder voor Leclerc: "Moesten posities vasthouden"

17 mrt. 10:30 Ruud Dimmers 3 reacties
Charles Leclerc kende een redelijke eerste Formule 1-race voor Ferrari. Bij de start knokte hij met teamgenoot Vettel en in de slotfase van de race naderde hij zijn kopman. De teamleiding van de Italiaanse renstal liet echter duidelijk merken wie de eerste rijder is bij Ferrari.

Zij aan zij gingen de beide Ferrari's de eerste bocht van de wedstrijd in. Daarbij was Leclerc de verliezer van het duo, toen de Monegask vanuit een benarde positie maar net het gras én zijn teamgenoot kon ontwijken.

"Het was een erg lastige race. Ik had een goede start en ging als derde de eerste bocht in. Ik weet niet of Sebastian mij zag, waarschijnlijk niet, maar ik moest door het gras en verloor twee plaatsen", blikt Leclerc terug voor de camera's van Ziggo Sport.

"De hele race lag ik op de vijfde positie en kon ik weinig doen. Mijn tweede sint was gelukkig een stuk beter dan de eerste."

In de slotfase naderde Leclerc met rasse schreden kopman Vettel. De teamleiding was duidelijk in de rolverdeling: "We moesten onze posities behouden, waardoor we als vierde en vijfde finishten. De top drie was vandaag sowieso erg lastig geworden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen