Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Teampersoneel staande gehouden in Bahrein om regenboogvlaggen

In Bahrein is de F1 nu in verlegenheid gebracht nadat personeelsleden met een regenboogvlag op hun bagage staande zijn gehouden door circuitpersoneel.

Hamilton Bahrain Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Formule 1 is nu voorafgaand aan de GP van Bahrein komend weekend in verlegenheid gebracht. Enkele teamleden moesten namelijk regenboogvlaggen (symbool van de LHBTQ-beweging) van hun rugzakken verwijderen, voordat ze het Bahrain International Circuit mochten betreden.

Hoewel in Bahrein homoseksualiteit legaal is, werden de betrokken personen onaangenaam verrast door de actie van de beveiligers van het circuit. Zouden ze de vlag niet verwijderen, dan mochten ze hun apparatuur niet meenemen of werd deze zelfs in beslag genomen, zo kregen ze te horen. Er werd een klacht ingediend bij de F1 en de eigenaars van het circuit. Zij zeggen nu het voorval afgehandeld te hebben.

"Dit was een geïsoleerd incident dat gebeurde tegen het beleid van de F1 en de organisator van het evenement in Bahrein in", zegt een woordvoerder van de F1. "Het is onmiddellijk aangepakt en verholpen. Als sport vieren wij en onze partners proactief diversiteit en inclusiviteit. We hebben iedereen in onze gemeenschap gesteund om het bewustzijn te vergroten van de waarden die we allemaal delen."

Een woordvoerder van het Bahrain International Circuit voegt toe: "BIC, de gastheer van de Grand Prix van Bahrein, verwelkomt iedereen en is tegen alle vormen van discriminatie. Dit incident wordt onderzocht en er zullen passende maatregelen worden genomen."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China