Teams dreigen met protest tegen 'illegale' Ferrari bij GP Monaco

15 mei 2018 15:03 Jan van der Burgt 2 reacties
Ferrari wordt ervan verdacht per ronde meer dan de toegestane hoeveelheid elektrische energie te verbruiken. Als de aantijgingen van onder andere Mercedes waar zijn, wint Ferrari daar in kwalificatiemodus 20 pk mee.

Levert Ferrari's batterij meer energie dan toegestaan?

Ferrari zou de reglementen omzeilen door met twee uitgangen van de batterij de sensor die het verbruik meet te omzeilen. Volgens deskundigen moet dat een winst van 20pk op kunnen leveren.

Het probleem met het vermeende bedrog van Ferrari is dat het moeilijk is aan te tonen. De technieken zijn zo gecompliceerd dat zelfs FIA-technici moeite hebben alles helemaal te doorgronden.

Steekproeven in Barcelona hebben ook in het Ferrari-kamp niets opgeleverd en het is zeer onwaarschijnlijk dat Ferrari na de GP van Azerbeidzjan iets heeft kunnen veranderen, omdat het complete systeem is verzegeld. Er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht voor Ferrari.

Mercedes dringt er ondertussen bij de FIA op aan dat onderzoeken naar teams sneller afgehandeld dienen te worden, waaronder ook de batterij-kwestie van Ferrari:

"Het duurt allemaal veel te lang voordat de FIA werkelijk uitspraak doet over dergelijke grijze gebieden. Elke race zonder duidelijkheid, kan een verloren race zijn. De FIA moet dan ook vóór de GP van Monaco enkele zaken ophelderen, anders zien we ons genoodzaakt officieel protest in te dienen", aldus Niki Lauda.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen