Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teams verdeeld over verhogen brandstoflimiet in de Formule 1 in 2019

Formule 1-coureurs mogen in 2019 vijf kilo brandstof extra verbranden gedurende de race. De aankondiging zoals die enige tijd geleden werd gedaan is niet door alle teams goed ontvangen.

Williamskopstuk Paddy Lowe noemt het in gesprek met het Franse Auto Hebdo bijvoorbeeld een 'vreemde' beslissing: "Het huidige hybride-tijdperk was erop gericht brandstofbesparend te zijn." "Als het ene team meer problemen heeft met het brandstofverbruik dan het andere team, dan is dat de schuld van de ontwerpafdeling van dat team. Een toename van het benzineverbruik is een stap terug in de tijd en schadelijk voor de sport." Overigens denkt Force India er net zo over, en het lijkt niet geheel ontoevallig te dat beide teams met de zeer brandstofefficiënte Mercedes-motoren rijden.

Ook het Mercedes-fabrieksteam is tegen de limietverhoging, omdat het een 'fundamentele verandering' van de power unit met zich mee zou brengen. Renault's Cyril Abiteboul doet die beredenering echter af als onzin: "Er zal nog steeds voorzichtig moeten worden omgesprongen met het benzineverbruik en een verandering van de krachtbron is echt niet noodzakelijk." De Fransen zijn dan ook voorstander van de limietverhoging: "Het besparen van brandstof staat haaks op de filosofie van de Formule 1. Coureurs moeten vol in de aanval kunnen uitmaken wie het snelst is, zonder zich druk te hoeven maken over het sparen van brandstof of banden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"