© Williams F1

Nieuwsoverzicht

Technisch directeur Lowe: "Dit Williams-seizoen lastigste jaar uit mijn loopbaan"

31 okt. 2018 12:45 René Oudman 0 reacties
Sinds 1987 is Paddy Lowe aanwezig op de Formule 1-paddock. De inmiddels 56-jarige Brit, tegenwoordig technisch directeur bij het team van Williams, heeft in de afgelopen decennia ontzettend veel meegemaakt. Toch had hij naar eigen zeggen nog niet zo'n lastig seizoen als dit jaar.

Tussen 2013 en 2016 was Lowe verbonden aan het team van Mercedes en zo mocht hij drie rijders- en drie constructeurstitels bejubelen. In het verleden werkte de Brit lange tijd voor McLaren, waar hij deel uitmaakte van het team dacht achter de titels van Mika Häkkinen (1998-'99) en Lewis Hamilton (2008) stond.

Bij Williams valt anno 2018 echter weinig te juichen. In negentien Grands Prix scoorden rijders Lance Stroll en Sergey Sirotkin slechts zeven puntjes, het beste seizoensresultaat was de achtste plaats die Stroll in Azerbeidzjan liet noteren. Williams, het team dat in het verleden vele kampioenschappen wist te veroveren, bezet momenteel de tiende en laatste plaats in het WK voor teams.

"In de fabriek zijn wij veel te voorzichtig geweest, we hebben strategische fouten gemaakt", belicht Lowe het dramaseizoen tegenover Motorsport-Total. "Dit is met recht het moeilijkste seizoen uit mijn loopbaan." Zelfs het jaar wat Lowe in 2009 met McLaren beleefde, toen Hamilton als regerend kampioen er totaal niet aan te pas kwam, was nog minder frustrerend. "Toen was onze focus gewoon niet goed genoeg", meent Lowe.

De in Kenia geboren Brit houdt hoop voor de toekomst. "Wij zijn niet ineens vergeten hoe je een rappe wagen moet bouwen. Laten we vooral geduldig blijven. Wie weet hebben we volgend jaar een veel betere wagen." In 2019 rijdt huidig Formule 2-kampioenschapsleider George Russell voor de stal uit Grove, wie zijn teamgenoot wordt is nog onduidelijk.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen