Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Technisch directeur Williams legt werkzaamheden tijdelijk neer

Williams' technisch directeur Paddy Lowe heeft per direct zijn taken neergelegd bij het team van Williams. Dat besluit volgt op een rampzalige start van het nieuwe seizoen, waarin de nieuwe FW42 niet op tijd klaar bleek en bovendien niet bijzonder snel.

Hoewel Paddy Lowe bij hoog en laag bleef beweren dat de FW42 in de basis een stuk beter is dan diens voorganger, onderstreepte de resultaten in zes wintertestdagen (terwijl andere teams er acht afwerkten) dat bepaald niet. Ook de coureurs lieten zich in weinig positieve bewoordingen uit over de moeizame seizoenstart.

Paddy Lowe zou (deels) verantwoordelijk worden gehouden voor de problemen en hoewel hij zich zelf geen zorgen zei te maken over zijn positie, is nu bekendgemaakt dat hij voor onbepaalde tijd de wacht is aangezegd, volgens een woordvoerder van Williams 'om persoonlijke redenen'. Wat zijn 'verlof' betekent voor de verdere toekomst van Paddy Lowe bij het team van Williams is onduidelijk. Naast zijn rol als technisch directeur was en is de Brit aandeelhouder van het ooit roemruchte team uit Grove.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"