Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Technisch-directeur McLaren tevreden over integratie Mercedes-motor

McLaren hoopt in de komende jaren de gloriejaren van het team te herbeleven door samen te werken met Mercedes. De Duitsers leveren vanaf 2021 de power-unit aan het Britse F1-team en vooralsnog loopt de samenwerking tussen de twee partijen zonder problemen.

James Key, technisch directeur van McLaren, is zeer tevreden over de samenwerking tussen Mercedes en McLaren in de afgelopen maanden. "Een van onze voornaamste doelen voor de MCLM35 is de integratie van de Mercedes-motor in onze wagen. Zowel bij ons team in Woking als bij Mercedes is er hard gewerkt om deze integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Aangezien de wagen nauwelijks veranderd mocht worden ten opzichte van de 2020-bolide, was het niet eenvoudig om de installatie van de power-unit te voltooien."

"Toch is dit ons samen met Mercedes gelukt. We hebben echt fantastisch werk afgeleverd wat betreft het perfectioneren ons wagendesign", aldus Key, die verduidelijkt dat ook de coronarestricties een rol speelde in de ontwikkeling van de nieuwe bolide. "Naast enkele aerodynamische veranderingen die we door moesten voeren, waren er andere omstandigheden waarmee we gedurende de ontwikkeling van de nieuwe wagen rekening mee moesten houden."

"Het is niet makkelijk om een Formule 1-bolide te bouwen. Het zijn namelijk de snelste en meest geavanceerde wagens ter wereld, dus dat brengt al genoeg uitdagingen met zich mee. Door de Covid19-restricties werd de uitdaging dit jaar echter nog groter gemaakt. We moeten als team namelijk altijd de gezondheid van onze mensen op één zetten. Daarom hebben we nieuwe werkprotocollen opgezet, maar dat maakte de uitdaging voor de wagen van dit seizoen nog groter. Daarom ben ik ook erg trots op ons team, omdat we er ondanks de omstandigheden in zijn geslaagd om een zo goed mogelijk pakket te ontwikkelen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië