Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Technisch directeur Mercedes: "Precies wat we van Hamilton verwachten in een moeilijke winter"

De problemen van Mercedes in 2022 hebben ertoe geleid dat Lewis Hamilton zich in de ongebruikelijke positie bevindt dat hij niet kan strijden voor de titel. Maar zoals technisch directeur Mike Elliot laat weten, blijft Hamilton het team nog steeds motiveren en werkt hij hard om de performance te verbeteren.

Mercedes' technisch directeur Mike Elliot prijst de werklust van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen blijft volgens Elliot vechten voor betere performance. Aangezien het team tussen 2014 en 2021, op één na, alle mogelijke titels won, was de hoop van de Duitse renstal groot dat ze in 2022 op dezelfde voet verder konden gaan. De Silver Arrows zijn dit jaar echter teruggevallen voor wat betreft de competitiviteit en kunnen 'slechts' vechten voor podiumplaatsen. Alleen Red Bull en Ferrari wisten dit seizoen races te winnen. De terugval van Mercedes betekent dat Hamilton voor het eerst sinds 2013 niet mee kan in de strijd om de titel. "Onze beide coureurs waren dit jaar briljant", vertelt Elliot aan de media. "We hebben ze niet de auto gegeven die ze nodig hebben om te kunnen vechten. Vooral voor Lewis, zevenvoudig wereldkampioen, is het nieuw om niet in die positie te zitten om elk weekend races te winnen en te vechten voor het kampioenschap."

'Hamilton leidt het team en geeft de juiste energie'

Ondanks de problemen van Mercedes dit seizoen, laat Elliot weten dat Hamilton zijn inzet niet minder is geworden en zijn focus niet heeft verloren. Sterker nog, hij doet er alles aan om het team weer terug aan de top te krijgen. "Ik denk dat Lewis het team pusht", vertelt Elliot. "Ik ben van mening dat hij ons hele goede feedback geeft. Hij werkt heel hard. Zijn werklust is dit jaar niet veranderd. Hij is hier 's avonds laat met ons aan het werk, probeert het maximale uit de auto te halen en ik denk dat dat voor alle anderen in het team motiverend werkt om te zien hoeveel energie hij erin steekt." "Lewis heeft twee weken geleden ook met de (mensen in) de fabriek gesproken. Hij was briljant. Ik denk dat dat is wat je verwacht van een persoon als Lewis: goed leiderschap en de juiste energie in het team brengen. Dat is wat we nodig hebben als we een moeilijke winter in gaan", waarmee Elliot ongetwijfeld refereert naar het creëren van de auto voor volgend seizoen.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst