© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Technische problemen Max Verstappen, Mercedes snelste in eerste training GP Frankrijk

22 jun. 2018 13:32 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen is als zevende begonnen aan het Grand Prix weekend in Frankrijk. De Nederlander verloor een half uur door technische problemen. Mercedes sloot de training als snelste af.

Rustige eerste vrije training op Paul Ricard

Het circuit van Paul Ricard is nieuw voor de Formule 1-coureurs en dat was te merken tijdens de eerste training. Diverse coureurs spinden of benutten de uitloopstroken, maar dit alles zonder grote gevolgen. 

Max Verstappen stond lange tijd binnen met wat problemen aan de achterkant van zijn bolide. Pas in het tweede deel van de training kwam hij frequent in actie, maar het bracht hem niet verder dan de zevende tijd.

Daniel Ricciardo voerde lange tijd het tijdenoverzicht aan, maar de beide Mercedes-coureurs doken hier onder. Het was daarbij Lewis Hamilton die het snelste was voor Valtteri Bottas. Daniel Ricciardo gaf drie tienden toe.

Max Verstappen vinden we niet bovenaan in het tijdenoverzicht, maar de Nederlander reed tijdens het tweede deel van de training met name long runs. In de slotfase van de training was het Marcus Ericsson die voor een vroegtijdig einde van sessie zorgde door hard te crashen in zijn Sauber.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen