© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Technische problemen voor Max Verstappen in eerste training GP Groot-Brittannië

06 jul. 2018 12:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen is het weekend in Engeland niet lekker begonnen. De Nederlander viel met enkele minuten te gaan stil en moest zijn Red Bul parkeren met een defect aan de versnellingsbak. Vooraan pakte Mercedes de koe bij de horens en was met afstand het snelste.

Mercedes klasse apart tijdens eerste traning

Alle ogen waren tijdens de eerste training gericht op de coureurs en het eventueel openen van DRS in de eerste bochtencombinatie Abby en Farm. Al snel waren er enkele coureurs die het probeerden, maar nog niet op volle snelheid. Het leverde een prachtige vonkenregen op onder de auto van Max Verstapen.

In de eerste helft van de training was het voor de coureurs zoeken naar de ideale balans. Hierbij reed de gehele top vijf op de medium band, maar zagen we Daniel Ricciardo veelvuldig in actie op de harde band. Het bracht hem op dat moment de zesde tijd op een seconde van Hamilton. Max Verstappen bezette op dat moment de derde positie.

Diverse coureurs kenden lastige momenten en klaagden over het hobbelige asfalt op Silverstone. Niet geheel verrassend kwam de eerste spin van het weekend op naam van een William-coureur: Sirotkin verloor de controle over zijn FW41 en belandde in het grind bij club.

De training werd opgeschrikt met door een flinke klapper van Romain Grosjean in de eerste bocht. De Fransman verloor de controle over zijn Haas F1-bolide en excuseerde zich bij het team. Na een korte virtual safety car periode kon het gas weer flink ingetrapt worden door de coureurs. Mercedes nam daarbij niet geheel verrassend het voortouw. Hamilton klokte een 1.27,487 en was daarmee sneller dan Bottas en Ricciardo. Laatstgenoemde gaf al wel een halve seconde toe.

Max Verstappen concentreerde zich lange tijd alleen op runs op de medium band, maar kwam daarmee niet in de buurt van de snelste tijden. De zesde plaats op een achterstand van acht tienden geeft een vertekend beeld, aangezien de eerste vijf coureurs op de zachtere soft banden reden.

Vooraan was Mercedes duidelijk los van de rest van het veld. Hamilton was bijna vier tienden los van Bottas en Vettel gaf al een halve seconde toe. Voor Max Verstappen kwam de training voortijdig tot een eind toen hij in de slotfase stilviel met een technisch probleem.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen