Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tegen deze topcoureurs moet Max Verstappen het opnemen in de 24 uur van Le Mans

Max Verstappen staat dit weekend aan de start van de virtuele 24 uur van Le Mans. De startgrid is bezaaid met toppers uit zowel de fysieke race- als de simracewereld.

Zelden, en misschien wel helemaal nooit, was een simrace zo rijkelijk voorzien van grote vedetten uit de internationale autosport. Binnen de formatie waar de Nederlanders Atze Kerkhof en Max Verstappen voor uitkomen, doen ook Lando Norris en simrace-gigant Greger Huttu mee. De zusterauto's, die voor de gelegenheid een een samenwerking aangaan met het JOTA LMP2-team, worden bestuurd door onder andere Antonio Felix da Costa, Felix Rosenqvist, Rudy van Buren en voormalig F1-coureur Will Stevens. Vanwege de grotere belangen die voor die formaties spelen, ligt voor Team Redline daar de nadruk op deze twee teams. In gesprek met RacingNews365 doet Atze Kerkhof een gooi naar wie hij verwacht dat de voornaamste concurrenten zijn voor Team Redline: "Ik denk dat er een heleboel sterke formaties aan de start staan", zo begint bekende simcoach: "Audi (E-Team WRT, red.) ziet er sterk uit met onder andere Kelvin van der Linde en enkele echt sterke simracers achter het stuur. Williams Rebellion mogen we ook zeker niet vergeten en er zijn ongetwijfeld een paar andere teams die ook hoge ogen kunnen gooien." Veel hangt volgens Kerkhof af van de eerste stint van de race, die sowieso door een real life-coureur gereden moet worden, dus in het team van Kerkhof door óf Max Verstappen, óf Lando Norris: "Voor een 24 uursrace is een kwalificatie natuurlijk minder belangrijk dan voor een willekeurige andere race, maar als je in de openingsfase van de race eerst het hele veld moet inhalen, kan je zo al drie uur bezig zijn om die tijd goed te maken."

De LMP2-klasse waar Team Redline in uitkomt is doorspekt van bekende namen uit onder andere de Formule 1: Bruno Senna, Juan Pablo Montoya, Fernando Alonso, Olivier Panis, Rubens Barrichello, Pierre Gasly en ga zo maar door. Ook Charles Leclerc kruipt achter stuur, maar doet dat met een Ferrari in de GTE-klasse. Het Richard Mill Racing Team brengt een volledige vrouwelijke line-up aan de start, met Katherine Legge, Tatiana Calderon, Sophia Floersch en Emily Jones. Kerkhof schat de eigen kansen, hoe sterk het veld ook is, hoog in: "De pace is goed. Ik weet dat ik sterk ben, ik weet dat mijn teamgenoten sterk zijn, dus als alles normaal verloopt moeten we mee kunnen doen om de ereprijzen." Kunnen we met een dergelijk imposant deelnemersveld spreken over de grootste simrace aller tijden? "Het is eigenlijk een simrace als alle anderen, maar ik kan me voorstellen dat het voor de simcoureurs in het bijzonder wel zo kan voelen. De race wordt immers ontzettend gehypet en goed gepromoot en wordt natuurlijk wereldwijd live uitgezonden. Voor de echte coureurs geldt dat de focus langzaam aan het verschuiven is naar de opstart van hun raceseizoen, maar dat maakt dat dit een mooi toetje kan zijn. Het blijft natuurlijk een megarace."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"