Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Tegen het zere been van Verstappen: toch geen gewilde regelwijziging

Het was een kleine regelwijziging, maar wel een wijziging de goede kant op. De minimumgewichten van de Formule 1-auto's werden reglementair met twee kilo naar beneden bijgesteld, maar die wijziging wordt nu reeds teruggedraaid, zo lijkt het.

Verstappen 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Het is vele Formule 1-coureurs een doorn in het oog: Formule 1-auto's die steeds zwaarder en zwaarder worden, waardoor ze op het circuit met name in langzame bochten log en traag aanvoelen en waardoor je er ook niet helemaal lekker mee kunt racen.

Aan het begin van 2022 stond het minimumgewicht nog vastgesteld op 795 kilo. Echter, de FIA wilde een extra fuel flow-sensor toevoegen als meetinstrument, goed voor een gewichtstoename van een kilo en de stangen die flexibele vloeren tegen moesten gaan, wogen het ook nodige en dus werd het minimumgewicht verhoogd naar 798 kilo.

Max Verstappen uitte er al vaak felle kritiek op en dus was het bijstellen van het minimumgewicht van 798 naar 796 kilo per 2023 meer dan welkom. Het was opgenomen in paragraaf 4.1 van de technische reglementen voor het nieuwe seizoen, maar die reglementen worden naar verluidt opnieuw aangepast. 798 kilo is opnieuw de norm.

De reden daarvoor, zo heeft RacingNews356 vernomen, moet gevonden worden in het toegenomen gewicht van de nieuwe banden van Pirelli. Het zou gaan om een gewichtstoename van ruwweg 500 gram per voorband en 200 gram per achterband, dit omdat de voorbanden veel zwaarder belast worden.

In paragraaf 4.3 van het technische reglement staat beschreven dat het totaalgewicht naar boven en naar beneden bijgesteld kan worden naar gelang het gewicht van de banden toe- of afneemt, waarbij wordt afgerond op het hele kilo's. Vandaar dat de 1.4 kilo extra wordt afgerond naar 2 kilo.

Ook interessant:

5 dingen die je nog niet wist van Max Verstappen

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige PR-praatjes? In deze video stippen we vijf dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Max Verstappen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull