Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Tegenslag voor Red Bull-uitdager McLaren: "Niet alles klaar voor onze launch"

Met de gloednieuwe MCL38 hoopt McLaren Red Bull verder uit te dagen in 2024. Maar Andrea Stella, de teambaas van het team uit Woking zegt dat nog niet alles zover is om echt de strijd aan te gaan.

MCL38 HERO
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In het begin van 2023 ging de McLaren voor geen meter, maar sinds de update tijdens de Grand Prix van Oostenrijk stond eerst Lando Norris en daarna Oscar Piastri er goed bij. Zeker Norris maakte indruk met zeven podiumplekken en Piastri wist de sprintrace in Qatar op zijn naam te schrijven. Daarnaast pakte de Australiër nog twee podiumplekken. Met een vierde plek kon McLaren aan het eind van vorig seizoen nog wel tevreden zijn, maar nu wil het team er vanaf het begin staan.

Al tempert teambaas Andrea Stella gelijk die verwachtingen. "We hebben we nog veel werk te doen, waaronder het testen van de MCL38 tijdens de wintertests in Bahrein. Het team heeft goed werk geleverd in de winter en we hebben er alle vertrouwen in dat we van start kunnen gaan, maar we weten dat we nog een aantal belangrijke zaken voor de boeg hebben voordat het seizoen begint", zo vertelt de Italiaan.

"Er zijn een aantal vernieuwingen aan de auto, maar niet alle punten die we willen aanpakken zijn klaar voor onze launch. Die gebieden worden nu de focus van onze ontwikkeling gedurende het seizoen en uiteraard zijn we daar al mee begonnen", zo zegt Stella.

"We willen dit jaar voortbouwen op het momentum van vorig seizoen, maar we zijn realistisch in de wetenschap dat elk team vooruitgang heeft geboekt en performance heeft gevonden voor hun auto's van 2024. We hebben nu alles op zijn plaats staan, zowel qua infrastructuur, mensen en cultuur, dus we blijven doorgaan en voortbouwen op het werk dat we hebben gedaan om ons weer vooraan op de grid te krijgen", aldus de teambaas van McLaren.

McLaren-CEO Zak Brown is optimistisch over de kansen voor 2024. "Het fantastische aan deze sport is hoe competitief hij is en daarom moeten we realistisch blijven, want elk team heeft vooruitgang geboekt in de winter. De echte test of we stappen in de goede richting hebben gezet, zal de kwalificatie in Bahrein zijn. We zijn allemaal enthousiast om weer te gaan racen, maar we weten dat er een lang seizoen voor ons ligt en dat we nog veel werk moeten verzetten om ervoor te zorgen dat we voortbouwen op de vooruitgang die we in 2023 hebben geboekt."

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"