© Alfa Romeo Sauber

Nieuwsoverzicht

Tegenvallende Ericsson ontvangt gridstraf van vijf plaatsen

Marcus Ericsson eindigde vorige week in Bahrein nog verrassend als negende en bezorgde Sauber daarmee haar eerste punten van dit seizoen. In China wordt het een stuk lastiger om dit huzarenstukje te herhalen.

Ericsson blijft op P20 ondanks gridstraf

De Zweed kwam tijdens de kwalificatie namelijk niet verder dan de laatste plek maar opvallend was vooral het gat met zijn teamgenoot Leclerc. Ericsson gaf maar liefst een halve seconde toe op de tijd van de jonge Fransman.

Na afloop van de kwalificatie gaf de FIA hem ook nog een gridstraf van vijf plaatsen voor het niet voldoende afremmen tijdens een gele vlag situatie. Uitgerekend teamgenoot Leclerc was hier schuldig aan. De rookie verloor de controle over zijn Sauber en spinde waardoor Ericsson zijn snelle ronde moest afbreken. Blijkbaar deed de Zweed dit niet voldoende in de ogen van de FIA.

Naast een gridstraf van vijf plekken heeft hij ook drie strafpunten op zijn licentie voor dit incident ontvangen. Zijn totaal komt hiermee nu op vijf strafpunten in een periode van twaalf maanden.

Voor de startopstelling heeft zijn gridstraf geen gevolgen, Ericsson stond al laatste en blijft dat ook.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen