Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tegenwoordig nuchtere Hamilton onthult dronken escapade: "Ik was ladderzat!"

Lewis Hamilton staat tegenwoordig bekend om zijn inzet voor gezond leven. Maar natuurlijk is hij ook jong geweest. De zevenvoudig wereldkampioen onthult dat zijn vader hem eens moest helpen na een zeer zware nacht in een pub.

Wie Lewis Hamilton nu spreekt, treft een Formule 1-coureur die veganistisch leeft, geen alcohol drinkt en toegewijd is aan een zeer gezonde levensstijl. Maar zoals bijna alle jongeren heeft ook de jonge Lewis wel eens geproefd van het leven en geëxperimenteerd met alcohol. De Mercedes-coureur doet een anekdote uit de doeken over een toch wel zware nacht in een Britse pub. Hamilton groeide niet op in luxe omstandigheden. Zijn vader had verschillende baantjes om de beginnende racecarrière van de jonge Lewis te bekostigen. De toen nog toekomstige wereldkampioen in de Formule 1 ging zelf ook aan het werk om zijn steentje bij te dragen. Hij ging in een pub achter de bar werken om ze te helpen de eindjes aan elkaar te knopen. "Ik heb nooit echt van pubs gehouden", onthult Hamilton.

Toch heeft hij in zijn tienerjaren een pub van de binnenkant gezien. "Ik heb er bij één gewerkt, toen ik 17 was. Ik was een barman. Ik denk dat ik 3,50 pond per uur kreeg, of zoiets belachelijks weinig. Het was het minimumloon. Het was een goede ervaring, maar het beste moment was toen ik stopte", kijkt Hamilton terug op die periode. "Op mijn laatste dag maakte ik de bar schoon en ik had zoiets van: 'wat zijn deze drankjes die ik iedereen heb gegeven?' Ik probeerde alles uit en mijn vader moest me komen ophalen! Ik was ladderzat. Ik probeerde een beetje van alles", lacht hij.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"