Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Teleurgestelde Hamilton ziet Mercedes-updates minimaal verschil maken

Lewis Hamilton kwam in Imola niet verder dan de zesde plaats. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde op ruim 35 seconden van Verstappen en ziet de updates van het team voorlopig geen verschil maken.

Hamilton Imola Race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton kende niet de meest enerverende Grand Prix uit zijn carriere. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde op een straatlengte afstand van de kopgroep en ziet dat de updates van Mercedes voorlopig niet het verschil maken.

Het meest opwindende moment voor Hamilton was zijn momentje bij het uitkomen van bocht twaalf. Zelf ziet Hamilton daar niet zo veel in, zo vertelt hij tegenover onder meer RacingNews365: "Ik denk dat ik bij dat momentje ongeveer vijf seconden verloor. Het betekende wel dat ik achter Fernando (Alonso) terecht kwam, waardoor ik opnieuw wat tijd verloor. In totaal zal het misschien acht seconden geweest zijn. Niet ideaal, maar ik heb er eigenlijk ook geen posities mee verloren."

Het grote gat waar Mercedes opnieuw tegenaan keek, is ook in Imola niet gedicht. Ondanks het feit dat het team uit Brackley een aantal updates had meegenomen. Volgens Hamilton hebben die nog niet echt het verschil gemaakt: "Ja, die maken niet het verschil. We zetten stappen, maar dat zijn wel heel, heel erg kleine stapjes. Toch was mijn tweede stint qua snelheid vergelijkbaar met de mannen vooraan, maar we komen nog steeds twee, drie tienden tekort."

Nu McLaren de stap richting Red Bull echt heeft gezet, rijst de vraag, kan Mercedes dat ook? Op de vraag of Hamilton denkt dat Mercedes binnenkort ook vooraan kan meestrijden, antwoord de zevenvoudig wereldkampioen gevat: "Dat kan ik je niet vertellen. Zoals ik eerder heb gezegd kwam George gisteren zo'n vier, vijf tienden tekort en vandaag in de race ook drie, vier tienden. Dat zit momenteel niet in de windtunnel, kijkend naar de ontwikkeling."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen