Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Zwaar teleurgestelde Leclerc had remproblemen: "Tweede plek was heel goed mogelijk"

Voor Charles Leclerc was de Grand Prix van Bahrein er eentje met één groot probleem. Hij startte als tweede, maar finishte uiteindelijk als vierde nadat hij al vroeg in de race te maken kreeg met remproblemen.

Leclerc Bahrain race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een tweede startplek zag het er allemaal goed uit voor Charles Leclerc, maar al snel had hij te maken met remproblemen. Eerst reed George Russell hem voorbij en Sergio Perez en Carlos Sainz volgden de Brit. Leclerc wist Russell nog wel te verschalken in de strijd om P4.

Leclerc is als vanzelfsprekend teleurgesteld met de vierde plek. "Ik ben natuurlijk heel erg teleurgesteld met het resultaat. Ik denk eerlijk gezegd dat het heel goed mogelijk was geweest dat we de tweede plek zouden pakken", zo zegt de Monegask onder meer tegen RacingNews365.

Vooral het ingaan van bocht 10 was telkens een heikel punt voor Leclerc. Dat is normaal gesproken al een lastige bocht, maar met de remproblemen werd het er niet makkelijker op voor de Ferrari-coureur. "Het was onmogelijk in de eerste tien tot vijftien ronden, het probleem werd per ronde alleen maar groter. Elke keer remde ik drie meter eerder, maar de wielen blokkeerden de hele tijd." Bijkomend nadeel: het temperatuurverschil tussen de linker- en rechterrem aan de voorkant van de auto was meer dan 100 graden.

Op ongeveer een derde van de race kreeg Leclerc het probleem onder controle. "Het beste wat ik kon doen was de auto naar de finish brengen. Het probleem werd er tijdens de race niet beter op, maar we begonnen wel consistenter te worden. Als je alles bij elkaar neemt, is de vierde plek alsnog een hele goede prestatie."

'Was heel moeilijk'

Leclerc lag lange tijd op P5, maar George Russell maakte op de plek waar de Monegask zoveel moeite mee had, een fout. "Ook al was ik sneller dan George, ik denk dat het heel moeilijk voor me was geweest om hem in te halen als hij die fout niet had gemaakt, omdat ik het gewoon niet kon. Ik moest telkens van ver komen bij bocht een, maar met het remprobleem was het heel moeilijk om dat risico te nemen. Het had dus heel moeilijk kunnen zijn om P4 te pakken als hij die fout niet had gemaakt."

Leclerc is ondanks de problemen toch nog wel een beetje tevreden. "Ik was nogal verrast toen ik hoorde van de pace die we reden aan het einde, want we reden relatief goede ronden met een auto die compleet out of place aanvoelde. Ik moest de rembalans en de engine braking compleet aanpassen. De pace was dus beter dan ik had verwacht met zo'n probleem."

Door het probleem kon Leclerc zich niet vergelijken met Red Bull en Max Verstappen. "Ik was vanochtend best optimistisch voor de race met de hoop dat mijn auto in een betere positie was voor de racepace. Maar dat konden we vandaag dus niet zien. We moeten tot Djeddah wachten totdat we zien of het gat tussen Max en ons hetzelfde is of groter dan we verwachten."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs