Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Teleurgestelde Norris kan poleposition niet verzilveren: "Ik had geen enkele kans"

Het was een sprintrace om snel te vergeten voor Lando Norris. Hij ving de sprintrace in China als eerste aan, maar finishte op de zesde positie.

Norris Hamilton China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris had bij aanvang van de sprintrace in China de beste kaarten in handen. De McLaren-coureur reed de snelste tijd tijdens de sprintkwalificatie, die tijdelijk nog werd afgepakt vanwege track limits in de ronde ervoor. De stewards besloten dat hij hier geen voordeel van had en kreeg zijn snelste ronde terug. Hierdoor mocht hij de sprintrace op zaterdag op de eerste startrij naast Lewis Hamilton aanvangen.

Bij de start was de zevenvoudig wereldkampioen beter weg dan de McLaren-coureur, maar dat betekende niet dat Norris bereid was om zijn positie gelijk op te geven. Hij bleef naast Hamilton rijden in de eerste bocht, maar ging uiteindelijk wijd waardoor hij terugviel naar de zevende positie. Het was alles of niets en het werd uiteindelijk niets.

Bij Sky Sports geeft de Mclaren-coureur eerlijk toe dat er met geen enkele mogelijkheid een overwinning in had gezeten, ondanks zijn poleposition. "Ik had geen enkele kans. Ik had misschien één of twee posities hoger kunnen eindigen, maar dat was het ook. Ik denk dat Mercedes een goed tempo had. George (Russell, red.) kwam snel dichterbij ons. Lewis had ook een goed tempo, net als de Red Bulls en de Ferrari's om eerlijk te zijn."

"Als ik geen DRS had gehad, was ik al lang naar achteren gegaan. Het racetempo was dus best shockerend, al hadden we dat wel al een beetje verwacht als je kijkt naar het circuit en de beperkingen van onze auto. We maakten dus geen kans", zo zegt de McLaren-coureur.

"Wij moeten juist onze excuses aanbieden"

Daar is zijn teambaas, Andrea Stella, het niet mee eens. Hij is van mening dat ze de tweede positie in ieder geval hadden kunnen behouden. "Ik denk dat we over het algemeen genomen sneller waren dan Hamilton. We hadden Verstappen niet kunnen verslaan, maar ik denk dat de maximaal haalbare positie wel de tweede plek was. Maar voor een overwinning moeten we nog even wachten op een upgrade."

Norris bood na de sprint zijn excuses nog aan over de boardradio voor de eerste ronde. Ook hier heeft Stella een andere mening over. "Hij moet absoluut niet zijn excuses aanbieden, wij moeten juist onze excuses aanbieden. Maar hij weet dat hij het beter had kunnen doen. Maar we waarderen de maximale inzet, het laat zien wat voor persoon hij is."

De McLaren-teambaas benadrukt dat Norris zich geen zorgen moet maken. "Hij denkt dat hij het team teleurgesteld heeft, maar zit er niet over in, Lando. Je hebt het team niet teleurgesteld. We moeten je een betere auto geven en dan worden alle dingen makkelijker dan wanneer je op de limiet zit om belangrijke resultaten te behalen", zo is het advies van Stella. "Het ligt dus meer aan ons en de mannen en vrouwen bij McLaren zijn hard aan het werk om de bolide te verbeteren."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez