© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Teleurgestelde Ricciardo twaalfde: "Had hier liever vooraan gestaan"

28 jul. 2018 16:42 René Oudman 0 reacties
Voor de tweede achtereenvolgende Grand Prix geen Daniel Ricciardo in het laatste gedeelte van de kwalificatie. Waar de Australiër in Duitsland nog door het team binnen werd gehouden, kwam hij er in Hongarije gewoonweg niet aan te pas. Ricciardo gokte verkeerd en kwam niet verder dan de twaalfde plek, waarvandaan hij de Hongaarse Grand Prix zal moeten aanvangen.

Ricciardo viel op door een foutieve bandenkeuze. De Australiër reed in het eerste gedeelte van de kwalificatie rond op de zachte compound, waar zijn tegenstanders hun rondjes afwerkten op ultrasofts. De Red Bull-rijder wist zich met zijn hakken over de sloot te plaatsen voor Q2.

"We wilden sowieso aanvangen op softs, dat was het idee voor als het droog was. Achteraf gezien was dat een riskante strategie. We weten dit nu voor de toekomst en moeten er niet weer in tuinen. Q2 begon droog, maar na een minuut begon het te regenen. De eerste rijder op de baan (Sebastian Vettel, red.) had geluk, maar de rest reed achter de feiten aan. Ik moest tot overmaat van ramp die ene ronde waarin het moest gebeuren afbreken en toen was ik gezien."

"Wat kan ik nog meer zeggen", baalt Ricciardo overduidelijk voor de camera van Ziggo Sport. "Ik wist dat ik in Duitsland vanuit het achterveld moest komen, maar ik had hier liever vooraan gestaan. Natuurlijk ben ik gefrustreerd, maar we hadden hier gewoon geen controle over. Nu moeten we even tot onszelf komen om er morgen weer te staan."

Ricciardo heeft een prima track record op de Hungaroring: de Australiër won de Grand Prix van Hongarije in 2014 en stond in de twee daaropvolgende jaren telkens op het podium. Vorig jaar werd hij in de tweede bocht na de start van de baan gerost door teammaat Max Verstappen, waarop hij uitviel.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen