Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teleurgestelde Vandoorne: 'We waren niet snel genoeg'

Waar teamgenoot Fernando Alonso keurig netjes de zevende plek binnenhaalde voor McLaren, kwam Stoffel Vandoorne er in de race totaal niet aan te pas. De Belg eindigde slechts als dertiende.

Vandoorne kwam in de kwalificatie niet verder dan de veertiende tijd maar verloor bij de start direct twee plekken waardoor het een lastige race voor de Belg ging worden. Ook in de rest van de race had Vandoorne de grootste moeite om naar voren te komen. In gesprek met Ziggo Sport geeft hij dan ook aan teleurgesteld te zijn over zijn race. "Het was vandaag geen goede dag voor ons. Op alle bandensoorten waren we wat te langzaam. Op zich denk ik wel dat het tempo oké was maar inhalen was hier moeilijker dan in de afgelopen races. Helaas heb ik dus niet veel progressie kunnen maken. We kozen voor één stop en dat betaalde zich door de Safety Car helaas niet uit."

Vandoorne put in ieder geval moed uit de overwinning van Daniel Ricciardo ondanks dat het chassis van McLaren duidelijk nog niet kan tippen aan dat van de Oostenrijkse renstal. "We hebben dit jaar inderdaad geen excuses en er is zeker bij ons nog werk aan de winkel. Red Bull heeft in ieder geval aangetoond dat het mogelijk is om races te winnen, dus we moeten het gewoon beter gaan doen."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie