Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teleurstellende Bottas verpletterd door Mercedes-kopman Hamilton

Het was niet bepaald het seizoen van Valtteri Bottas. Ternauwernood wist hij Max Verstappen achter zich te houden, terwijl hij ruim te kort kwam om het teamgenoot Lewis Hamilton enigszins moeilijk te maken.

Het seizoen begon in Oostenrijk met de poleposition voor Valtteri Bottas. De voorsprong van Mercedes op Red Bull en de rest was levensgroot, dus de fans hoopten dat de Fin het teamgenoot Lewis Hamilton eindelijk lastig kon maken. Ook in zijn vierde seizoen in dienst van het team wist Bottas echter niet te imponeren. In de kwalificatie kwam Bottas nog het dichts in de buurt van Hamilton. Hij was vijf keer de snelste, tegenover de elf keer van zijn Britse teamgenoot. Bottas wist weliswaar zeventien uit zeventien keer Q3 te bereiken, net als Hamilton (zestien uit zestien). Gemiddeld gezien was de zevenvoudig wereldkampioen 0,126 seconde sneller dan Bottas in de kwalificatie. Gemiddeld was de kwalificatiepositie van Hamilton 1,69, tegenover 2,29 voor zijn Finse teamgenoot. In de races stelde Bottas vaak teleur. Regelmatig werd hij door Max Verstappen verslagen. Hij leek niet in staat om zich snel naar voren te werken op de momenten dat hij weg was gezakt. Dat gebeurde bij de start van een race dit seizoen regelmatig. Denk maar aan de Grands Prix van Hongarije en Monza. In de races won Hamilton het onderlinge duel met 11-4. De Brit won elf maal een race, tegenover twee voor Bottas. Ook wist hij zes keer het extra punt voor de snelste ronde van de race in de wacht te slepen, terwijl Valtteri dat maar twee keer voor elkaar wist te boksen. Daarbij mag overigens niet vergeten worden dat Hamilton een race minder afwerkte dan zijn teamgenoot. De gemiddelde finishpositie van de Brit was aan het einde van het seizoen dan ook indrukwekkend te noemen. 1,88, ten opzichte van 4,31 voor Valtteri Bottas. Aan het einde van de rit stond de teller bij Hamilton dan ook op een indrukwekkend aantal van 347 punten, waar zijn teamgenoot niet verder kwam dan het teleurstellende aantal van 223 punten.

Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton. Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen? RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje