Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Teleurstelling alom om aanblijven Perez bij Red Bull

Hoe werd er op de redactie van RacingNews365 gereageerd op de contractverlening van Sergio Perez? We deden een rondje langs enkele redacteuren.

Perez Horner Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ruud Dimmers: "Red Bull is haar wilde haren verloren"

De keuze voor Perez is weinig verrassend en al even saai. Red Bull is haar wilde haren wel verloren. Zo vrijgevochten als het team ooit was toen het in de F1 kwam, zo braaf is het de laatste jaren geworden. Ik mis de spraakmakende keuzes om mannen als Sebastian Vettel en Max Verstappen in de auto te zetten.

Perez is een zekerheidje als rijder en brengt de nodige euro’s met zich mee, maar ik had liever vers bloed gezien. Yuki Tsunoda gaat nooit zijn kans krijgen binnen Red Bull en Carlos Sainz moet nu vol inzetten op Audi. En Verstappen? Die zal het vast prima vinden om Checo als teamgenoot te hebben, want Checo kent zijn plek binnen het team.

Maar mijn racehart gaat niet sneller kloppen van nog een jaar Perez in de Red Bull.

Jan van der Burgt: ''Saaaaaaaai!"

Het verstand zegt 'ja', het hart schreeuwt 'nee'. Is Perez een goede coureur? Ja natuurlijk, hij is op zijn minst 'goed genoeg'. Doet wat hij moet doen, wankelt alleen te veel op cruciale momenten. Weet hij dat een beetje onder de knie te krijgen, bijvoorbeeld door het ultieme doel van kampioenschappen definitief uit zijn hoofd te zetten, dan moet hij in staat worden geacht te leveren wat in zijn contract staat omschreven.

Maar hoe lekker was het geweest als Verstappen binnen de gelederen wat meer uitgedaagd had kunnen worden. Natuurlijk, ik heb ook geen antwoord op de vraag wie dat zou kunnen, maar ik had het graag iemand op zijn minst zien proberen. Verandering van spijs doet eten, vasthouden aan Perez doet een beetje indutten. En dan meteen voor twee jaar?! Die snap ik dan weer niet, want wat als Perez onverhoopt níét levert? Ondenkbaar is dat immers allerminst.

Gerd Jansen: "De veilige optie"

Het nieuws dat het contract van Checo Perez zou worden verlengd, hing al een tijdje in de lucht. Toch is het jammer dat Red Bull Racing voor de 'veilige' keuze is gegaan met Perez. De Mexicaan weet zijn plek binnen het team, al was het voor de racefan mooi geweest als Max Verstappen eens écht werd uitgedaagd. Had Carlos Sainz na tien jaar weer naast Verstappen gezet, dan hadden we gegarandeerd spektakel gehad. Of desnoods Yuki Tsunoda.

Voor Red Bull is het nieuwe contract voor Perez ook nog eens een risico. De achterstand van Ferrari in het constructeurskampioenschap op Red Bull is slechts 24 punten en dat het verschil zo klein is, is op het conto van Perez te schrijven. Hij gaat nu weer zijn welbekende mindere periode in en daarom is de timing van de verlenging ook wel opvallend. De druk op Perez zal alleen maar toenemen, nu niet alleen de Scuderia maar ook McLaren steeds dichter bij Red Bull komt. Perez moet zich verbeteren, anders komt de constructeurstitel in het geding. Niet alleen in 2024, maar zeker ook in 2025.

Vanuit Red Bull is de contractverlenging wel te verdedigen, voor de racefan is het toch een sof.

Hoe denk jij over de contractverlenging van Perez? Laat het hieronder weten in onze poll!

Ook interessant:

Verstappen begon dit F1-seizoen als de grote favoriet. Een 4e wereldtitel zou eenvoudig worden gewonnen, zo dacht men. Maar hoe anders is dat nu? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven antwoord in de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast.

Of als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"