© Photo Frederic Le Floc'h / DPPI

Nieuwsoverzicht

Ten Brinke bijna gecrasht tijdens derde etappe Dakar Rally

09 jan. 19:57 Ruud Dimmers 0 reacties
De mooie tweede plaats van Bernhard ten Brinke in het klassement is hij kwijt na de derde etappe. De Toyota-coureur verloor bijna een half uur en kijkt nu tegen een achterstand van vijfentwintig minuten aan.

Bernhard ten Brinke verloor in de openingsfase van de rally al de nodige tijd en zag het tijdverlies uiteindelijk steeds wat oplopen. Bij de finish bedroeg zijn achterstand een dertig tal minuten.

Bij Rallymaniacs doet Ten Brinke zijn verhaal: "Ik heb ongelooflijke pijn in mijn hoofd. We zijn na 35 km bijna gecrasht, op hetzelfde punt waar Sainz gecrasht is. Er waren wat kleine jumps en ineens was er een diep gat. We springen erin en ik land op één wiel maar we crashten net niet en landden gelukkig op vier wielen, maar de banden lagen eraf en daardoor verloren we een kwartier."

"Naderhand gingen we wat langzamer rijden, ook omdat het roadbook niet altijd klopte en verloren we heel even de weg. Uiteindelijk zijn we toch nog in de top 10 gefinisht, wat nog volgens plan is. Voor een slechte dag is het niet echt slecht", klinkt het nuchter.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen