Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ten Brinke bijna gecrasht tijdens derde etappe Dakar Rally

De mooie tweede plaats van Bernhard ten Brinke in het klassement is hij kwijt na de derde etappe. De Toyota-coureur verloor bijna een half uur en kijkt nu tegen een achterstand van vijfentwintig minuten aan.

Bernhard ten Brinke verloor in de openingsfase van de rally al de nodige tijd en zag het tijdverlies uiteindelijk steeds wat oplopen. Bij de finish bedroeg zijn achterstand een dertig tal minuten.

Bij Rallymaniacs doet Ten Brinke zijn verhaal: "Ik heb ongelooflijke pijn in mijn hoofd. We zijn na 35 km bijna gecrasht, op hetzelfde punt waar Sainz gecrasht is. Er waren wat kleine jumps en ineens was er een diep gat. We springen erin en ik land op één wiel maar we crashten net niet en landden gelukkig op vier wielen, maar de banden lagen eraf en daardoor verloren we een kwartier." "Naderhand gingen we wat langzamer rijden, ook omdat het roadbook niet altijd klopte en verloren we heel even de weg. Uiteindelijk zijn we toch nog in de top 10 gefinisht, wat nog volgens plan is. Voor een slechte dag is het niet echt slecht", klinkt het nuchter.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'